Runes

Информацията за руните е безкрайна, както и информацията за Цветето на живота и същевремено са свързани двете в едно цяло. Ще се опитам да я събера, да я синтезирам. За руните се знае, че са символи, които се използват като  магически знаци, в превод означават “тайна”. Древните народи са използвали руни за да влияят на стихиите, на времето. Много хора се страхуват от това знание защото го наричат магично, но не е нужно.

Ние самите с телата си изписваме всеки ден и всеки миг живи руни, ще обясня повече. Ние сме магията!

Масово се разпространява легендата за Бог Один, който падайки от едно дърво, увиснал на него с главата на долу и така девет дена  и девет нощи, след което от джоба му изпадали клечки и се наредили в определен ред, така нареченото Космическо дърво  и тогава го озарила идеята за руните и значението им за човечеството, получил е знанието.

Знанието за руните е съществувало и съществува и е толкова древно колкото и рисунката на Цветето на живота, която е намерена и заснета от египетска пирамида.

Явно в нашите бурни времена на промени това знание също се преоткрива и се дава на човечеството отново.

Няма нищо ново под Слънцето казват и така е. Който търси намира.

На мен знанието ми се даде съвсем както си стоях, без да падам и без да вися на дърво, без да изпадам в медитация, просто виждам руните изписани в хора. Щом аз го мога, значи всеки го може. Например слагаме си ръцете на кръста и се изписва буквата Ф. С различното положение на ръцете и краката изписваме всичките руни на митичния Бог Один. С различното положение на пръстите изписваме мудри и това е древно знание, което е помагало на предците ни. Хората погиват поради незнание. Затова нека не се затваряме за знанието, а напротив – да се отваряме.

Ето на мен как ми се дадоха руните.

runes1

Човек с две ръце вдясно или вляво – изписва F, вижте изображението горе, първият символ. Забележете, че всяка руна може да бъде обърната нагоре, надолу, наляво, надясно. И всяко обръщане на руната има различно значение, затова не се препоръчва да се носят в портфейл, защото се обръщат. Може закачени като брошка, поставени някъде или като кулие.

Виждаме три възможни положения на първата руна – положението на ръцете нагоре, по средата и надолу.

Тоест от тази руна, първата се получават още три – горе, долу, по средата положение.

Всяка от тези три получени руни можем да я обърнем наляво и надясно, нагоре и надолу.

Три по четири, става дванадесет разновидности на първата руна. Но … средното положение може само наляво и надясно, тоест остават десет разновидности на тази руна.

Втората по ред руна е част от тези десет възможности на първата руна.

Надявам се, че се разбира, защото не съм чертала всички тези десет руни, само две от десетте възможности съм дала.

 

Последната руна ми беше много интересна, защото дълго размишлявах как е изписана от човешкото тяло и не получих отговор, докато го търсих. Той просто сам си дойде в мен. Може да се получи само от човек с четири ръце и тогава си спомних за индийски изображения на богове с четири ръце. Всъщност тези руни могат да се получат по няколко начина. Последната може и с двама човека един зад друг, предният вдигнал ръце, задният ги поставил на кръста. Да, възможни са няколко изписвания на руните от ръцете и краката.

Последният символ се изписва и по друг начин, означава символът на Бог Тангра, което ме навежда на мисълта че този Бог може да има връзка с онези индийски изображения на богове с четири ръце и това значи, че е също толкова древен колкото са и индийските богове. Не мога да не отбележа, че много древни народи са имали знание, знание което се е изгубило,  до което ние още не сме достигнали.

Смятам да не се спирам на значението на руните, има достатъчно информация в нета по този въпрос.

Сега да свържем Цветето на живота с руните и Космическото дърво или Дървото на Живота както го наричат. От него могат да се извлекат всички руни, цифри, букви и отговаря напълно на Кабалистичното дърво от Кабала с десет сфериота.

Космическото дърво на Один представлява три успоредни вертикални линии.

Може да ги видите трите вертикални линии на моята рисунка  с листенцата от Цветето на Живота са направени, вместо с пръчици. И в средната линия се свързват триъгълници два един срещу друг с върхове и два един срещу друг с основи, оцветени в синьо. Руничните знаци, които Один извлича от Космическото дърво може да ги видите в предишното изображение. Информацията за Один и руните, може да я намерите в Гугле. Това Космическо дърво съдържа всичките основни руни в себе си. Могат да се начертаят, да се извлекат от него и от моята рисунка, която е рисувана и извлечена от Цветето на живота също.

Дърво на Живот

ДЪРВОТО НА ЖИВОТА

 

От тук следва, че всички руни, се извличат от Цветето на живота. Цветето на живота съдържа информацията и знанието за всички  руни, букви и цифри. Всеки вижда цифрата едно изписана в Дървото на Живота.  Може да видите и буквата М също. Така, да  продължаваме.

Разбрахме, че руните ги изписваме ние самите с телата си, с краката и с ръцете. От което следва, че нашите движения, които изписват руни са записани в Цветето на живота. Следите ли? Живота е записан в Цветето на живота, нашето положение на тялото, ръце, крака е записано в Цветето на живота и още по-конкретно в Дървото на живота, което се съдържа в Цветето на живота.

Живота е записан в Цветето на Живота! Дано разберем тази идея. Защото ако я разберем, ще разберем всичко останало и много тайни ще ни се разкрият.

Аз виждам руни и мудри почти винаги, когато виджам хора или снимки на хора.

Ето малко илюстрация на думи. Подбрала съм по-впечатляващи изписани руни от хора.

Вижте положението на тялото и съм изписала руната, която се вижда.

runi

За който иска да се упражнява, да вижда руни, давам още снимки:

Източник на горните изображения: Googlle, на търсене с изображението се намира първоизточникът

Можем да забележим, че йога практиките изписват рунически знаци с което повлияват на физическото си и психическото си здраве. Не случайно има руническа йога.

Можем да забележим, че знакът на мира е изписан от картина със заглавие:“Правете мир, а не война“.  Разбирате ли защо се нарича символ на мира?

Ето и мои илюстрации – символът на мира:

Същият символ, обърнат обратно, нагоре означава символът на Бог Тангра. Руните имат различни значения, когато са обърнати нагоре, надолу, наляво, надясно, вече го уточнихме. Вижте как изглежда този символ и обърнат обратно:

ТУК

Руни ТУК

За връзка с мен, пишете на: dinkova.cveta@gmail.com

Всички права запазени © от Цвета Динкова 2014-2024 г.

2 responses to “Runes

  1. Pingback: КАК СЕ ИЗВЛИЧА ИНФОРМАЦИЯ ОТ РИСУНКИТЕ | CVETI & FLOWER OF LIFE·

  2. Pingback: СВЕЩЕНА ГЕОМЕТРИЯ – ВЪВЕДЕНИЕ | Sacred Geometry·

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s