Цветето на Живота и Лого дизайни

Кубът на Метатрон и Цветето на Живота

Както разбрахме, тези фигури са уникални и съдържат в себе си безкрайна информация и за сътворението на света.

От тях са извлечени много езотерични символи, които се използват успешно и за лого дизайни. Също така символите от житните кръгове са извлечени от тях и се използват успешно за лого дизайни. Вижте първият символ от галерията – използва се в медицината за лого. Вторият – Звездата на Давид също е много използван за лого. Третият -триъгълника, също. Пирамиди, куб, кръг, спирали, триъгълници с правилни, хармонични и симетрични форми и досега са предпочитаните дизайни за лого. В галерията съм дала само няколко символа, които да ви напомнят за хиляди други.

 

 

Уникалното лого на Мерцедес, вижте галерията долу,  е създадено от рисунката на Цветето на Живота, идеално се вписва в нея и с точните пропорции, симетрия и ъгли. Логото на BMW, TDK, LANCIA, YAMAHA, MITSUBICHI… Има и много други, които не съм ги публикувала, разбира се. Тези само за да ви стане ясен принципът. Кръгът поставен идеално пасва с очертанията на рисунката като ъгли и страни и размери. Вижте логото на Mercedes – връхчетата на триъгълниците точно отговарят на връхчетата в рисунката. Ако прекараме правите линии от центъра, те също точно пасват, както  и ъглите, свободното пространство в кръга също точно си пасва. Видях, че са се опитали да правят това лого, но то има една особеност, колкото и малко фигури да съдържа. Триъгълникът всъщност е направен от два триъгълника, които в долната му част образуват връх, ъгъл също и така трите триъгълника идеално се събират в центъра, иначе е невъзможно да се направи тази фигура. BMW – по същият начин идеално се вписва в кръга и централните линии, кръста който се образува идеално съответства на линиите в рисунката и е нарисуван още един по-малък кръг и с прекараните хоризонтал и вертикал се е оформило логото. MITSUBICHI – По същия начин идеално съответствие н ъгли и форми, идеално пасва в тази фигура – Цветето на Живота. TDK – също, вижте точно от трите страни как се подават трите листенца от Цветето на живота и ако прекараме линиите, точно ще съвпаднат с линиите в това лого, в центъра биха се образували линиите на Мерцедес. LANCIA- кръгът идеално се вписва в кръгът, центъра също отгоре и отдолу, останалите линии също си пасват с листенцата. По същия начин можем в центъра да прекараме линиите на Мерцедес или на кубът и ще отговарят точно на разширението извън кръга. На всеки ъгъл съотвества листенце, се вижда. Тоест правилно се е вписала тази фигура. Не знам как да го обясня по-ясно. Аз само като ги видя и ги усещам вече.  И Останалите две вижте, но те не се вписват правилно. На Адидас, листенцата са леко събрани, а в нашата рисунка са разперени, тоест ъглите не съответстват и на следващата – Аудито по същия начин, не се вписва в нашата рисунка, макар че много я наподобява. Кръговоте не започват от центъра, както в рисунката – Всеки следващ кръг започва от центъра на предходния и затова ако сбъркаме един от следващите кръгове, цялата рисунка се обърква.

 

 

Вижте как е направено логото на Мерцедес:

КАК Е НАПРАВЕНО ЛОГОТО НА МЕРЦЕДЕС

КАК Е НАПРАВЕНО ЛОГОТО НА МЕРЦЕДЕС

Първият вариант е успешен, но обикновено трудно се улавя тънкостта и връзката на трите триъгълника в центъра, защото трите триъгълника са всъщност шест, три по два, за да се получи перфектната фигура и ъгли и линии. Вторият вариант също е възможен, но не изобразява точно това лого. Третият вариант би се получил ако някой не забележи връзката в центъра и свърже три триъгълника само. И може би повечето са си мислели, че точно от три триъгълника е направено логото и аз включително така си мислех, докато не седнах да го възпроизвеждам и се оказа се съвсем друго.

Логото всичко се вижда, как изглежда. Една точка да има в повече се вижда на екрана. Единствено е важна концепцията да се избере за фирмата, какво изображение би я представлявало най-добре и файлът. EPS файловете стават за всякакви печатни къщи и AI. PSD файл или така наречен фотошоп файл не се препоръчва за лого. Разбира се ако е нужно лого само за сайт и този файл ще върши работа. Останалото предимно е бизнес и реклама.

Тук съм подбрала някои мои лого дизайни от галерията, които  са сътворени от мен лично и  и си чакат купувача. Отговарят на правилните пропорции и симетрия в Цветето на Живота.

ГАЛЕРИЯ ЛОГО ДИЗАЙНИ, ПРОДАВАТ СЕ

Източник на изображенията:Гугле и лични

 

 

За връзка с мен пишете на:dinkova.cveta@gmail.com

Всички права запазени от © Цвета Динкова 2014-2024 г.

One response to “Цветето на Живота и Лого дизайни

  1. Pingback: КАК СЕ ИЗВЛИЧА ИНФОРМАЦИЯ ОТ РИСУНКИТЕ | CVETI & FLOWER OF LIFE·

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s