Първите три кръга – значение

Първите три кръга от Цветето на Живота, можете да ги видите къде точно се вписват и как изглеждат извлечени от Рисунката. Това е основното изображение на трите кръга, очертанията.

За да добиете по-широко, мащабно  виждане, с очите на Свещената геометрия споделям още няколко варианти на първите три кръга от Цветето на Живота, от житните кръгове. Всички тези изображения представят първите три кръга. Тази фигура може да се нарече още Триад. Ако начертаем линиите, отсечките ще се образува тетраедър. Първите три кръгли клетки/три кръга/ на зародиша образуват същият този тетраедър, след това стават четири, преди това са били две. Това е Свещената геометрия и езикът с който тя ни говори. Гледаме и разбираме, медитираме, размишляваме. Всичко начертано/нарисувано/ от Свещената геометрия може да го намерите и в живота.

Много хора ме питат какво означават рисунките ми? Как да ги обясниш, те съдържат безкрайно много информация в себе си и са част от Живота, защото всичко извлечено от Цветето на Живота е част от живота.

Тук се опитвам да обясня само какво значат първите три кръга от Цветето на Живота/за тях ми се дава разбиране/ и то съвсем на кратко, защото информацията е безкрайна.

Не знам дали е времето и мястото, но реших да споделя информацията тук доколкото мога и както мога за първите три кръга от Цветето на Живота. На който му е нужна, да може да я използва.
Тези кръгове отговарят също на цифрите едно, две, три, отговарят на първите три дни от Сътворението, отговарят на Отец, Син, Дух, отговарят на време, пространство и материя. От мъжкия аспект и женския се ражда, детето и от там всичко останало. Трите кръга съответстват още на първите три основни елемента и на първите три основни цвята от дъгата от които се получават всички останали …
Това до тук всеки го знае вярвам. И сега ще свържем няколко аспекта. Според Дънов първите три числа трябва да ги пишем ако искаме да ни вървят нещата и да сме щастливи. Това са първите три числа и според Кабала и според Дънов и според Християнство/значението им е едно и също/ – Отец, Син и Дух. Нали разбирате, че за всяко от тези  числа  например може да се напише и са написани томове книги, може да се говори е говорено много и не може  този символ да се облече с думи. Едно- Отец съдържа в себе си Вечността и е Вечност с всичките времена – минало, сегашно, бъдеще. Синът/три/ съдържа в себе си Безкрайността и е Безкрайност с всичките аспекти – височина, ширина, дълбочина …, а Духът/две/ съдържа в себе си всички видове материя, видима, невидима, … не знам коя е третата. Тези три изречения са кабалистични истини, но те могат да се използват като леми, за извличане на теореми. Например в Библията се казва, че Отец, Син и Дух са едно цяло и отделни личности. Така е. От тук следва, от тези две доказани истини, че материя, дух и пространство са едно цяло … мисля, че физиката достигна до това и че пространството се увеличава, когато се увеличава материята от движението на материята. Ако разсъждаваме по този начин се получават стотици, хиляди словестни формули. Аз ги пресмятах с тухлите от кабала. Например с една тухла или цифра се гради един дом, с две тухли или цифри се градят шест дома. В нашия случай цифрите можем да ги заместим с кръгове. Трите аспекта на време/минало, сегашно, бъдеще/, пространство/височина, дъбочина, широчина/ и материя/видима, невидима…/ … тоест три тухли по три, пресметнато беше около 8000 дома се получават … словестни формули от живота, но сега няма да ги извличам. За много от тях видях доказателството в живота, дори и за тези, които не се знаят. Например след като всичко е едно/разсъждение/ видимата материя може да премине през видимото пространство или видимата материя може да премини през невидимото пространство ….или обратното видимото пространство може да премине през невидимата материя или невидимото пространство …/ Тези принципи важат за фотоните, а всичко е създадено от Светлина и ние сме светлина, от където следва изводът, че важи за Светлината. Така до тук свързах едно правило библейско с едно правило, с една словестна формула. Следващото правило можем да вземем и да приложим за следващата словестна формула, но това е безкрай от възможности за живота, които се дават по този начин…
В момента нямам готовност да ви цитирам повече примери, но … са много
И дано един поне да е схванал колко огромна иформация се съдържа в един кръг от Цветето на Живота, а в три …, а седемте кръга и комбинации? Не би могло да се обясни и предаде с човешки мозък ми се струва, но все пак опитах. Затова всеки получава различно тълкувание на символите според нивото си на съзнание и възприема различно, от различен аспект.
ПП За третия аспект на материята,  се сетих. За нашия свят е най-точно да изобразяваме материята като твърда, течна газообразна и съответно така да се прилага в словестните формули, за получаване на словестни теореми чрез дадените леми.

ПП Този житен кръг от 2015 г. като рисунка не е издържан, защото не е центриран. Моите три кръга са перфектно оформени, макар че като рисувам 99 кръга за да извлека една рисунка ми се получава някакъв процент изкривяване от мозъка и зрението. Затова си правя извода, че не може да е направен от Висш Разум. При Висшия разум това изкривяване човешко липсва, но … специалистите да се изказват по тези въпроси, не е моя работа това. Човешкото око играе с мм. Ами това е за първите три кръга съвсем накратко – Отец, Син, Дух/123/, вечност, безкрайност, субстанция, синьо, жълто, червено като цвят/основните цветове от които се получават всички останали/. От Отец Син и Дух също е сътворено всичко останало.

Вижте значението на първите два кръга/
Vesica Piscis

Пишете ми на dinkova.cveta@gmail.com

Всички права запазени от© Цвета Динкова 2015-2025

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s