Въведение

Много хора ми задават въпроса: Какво представлява Свещената геометрия?

Накратко/доколкото е възможно/-Това е Архитектурата на Вселената. Всички ние –  хора, животни, растения, кристали, планети сме създадени според съвършените пропорции и форми на Свещената геометрия. Това е универсалният Вселенски език. Тази геометрия не е позната в нашето трето измерение, защото тя идва от шестото измерение. Хора достигнали ниво на съзнание шесто измерение или такива на които им се дава достъп до това знание имат по-голямо разбиране за Свещената геометрия. И сега е точно благоприятното време, за да си спомним кои сме всъщност. За нас е важно да знаем, че ние носим в себе си знанието за Свещената геометрия и затова то ни се струва познато и ни въздейства по един или друг начин. Тази геометрия помага на душите ни да си припомнят кои сме всъщност. А припомнянето е началото на излизането от Матрицата. Свещената геометрия е Чистото Познание. Не можеш да сбъркаш два триъгълника, които се изписват или три или да кажеш, че вместо шест кръга виждаш десет. Колкото по-малко мозъкът ни участва/човешкият ни ум/, толкова по-бързо си припомняме древното знание, което всяка душа носи в себе си. Затова не се притеснявайте, че умът ви не схваща всичко веднага. Приемайте и усещайте със сърцето и душата. Разбира се, Свещената геометрия е Геометрия и се разбира най-добре с чертане. Всичко не може да се обясни и разбере с думи. Медитацията върху картини от Свещената геометрия също помага да си спомним древното знание, да си спомним кои сме. Тази геометрия въздейства директно на нашето ДНК, не минава през ума, направо се свързва с душата ни.

Основната фигура от Свещената геометрия е Цветето на Живота с която фигура може да се изобрази всичко от Живота. От тази фигура се извличат всички аспекти на живота, всички символи, букви, руни, геометрични фигури. Тя съдържа всичко в себе си, уникална е. Може да видите какво представлява тази рисунка. Фигурата, която се получава от едно завъртане на кръговете се нарича Яйцето на Живота. Фигурата, която се получава от две завъртания на кръговоте-Плодът на Живота и фигурата, която се получава от трето завъртане на кръговете се нарича Цветето на Живота.

Известни фигури от Свещената геометрия

Тази геометрия се среща навсякъде в природата/животни, растения, човек, птици, планети, системи, атоми, кристали … Архитектурата на Вселената. Вижте повече

Фибоначи и Златното сечение


Тази геометрия се използва в науката. Тя е истинската наука
Свещена геометрия и Квантова география
Вихрова математика


Едни от най-великите личности и учени навсички времена като Леонардо да Винчи и Никола Тесла са се занимавали и разбирали от Свещена геометрия.
Леонардо да Винчи и Свещената геометрия


Знанието за руните също идва от Свещената геометрия. Тях изписваме ежедневно с ръце и крака, руническите символи произлизат от Свещената геометрия. Навярно сте чували, че съществува и руническа йога, защото всяко движението на тялото изписва рунически символ с определено значение и действие.
Руни и Свещена геометрия


Житните кръгове – прекрасните фигури изписани в житата от Висш Разум също са Свещена геометрия.
Не е случайно. Тези рисунки съдържат огромна информация в себе си. Те ни помагат да си спомним кои сме.
Житни кръгове и Свещена геометрия

Свещената геометрия намира голямо приложение в науката, изкуството, архитектурата /картини, пирамиди, лого-дизайни…/

Основната фигура в Свещената геометрия е Цветето на Живота.  От нея се извлича Кубът на Метатрон, Основа 144. От тях се извличат всички останали картини и фигури, включително и  Платоновите тела, Дървото на Живота/Космическото дърво/, руни, букви, символи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s