Процесът на създаване

Днес реших да споделя с вас процесът на създаване на една рисунка от Свещената геометрия в снимки. Не може да се обясни, но просто ще разберете разликата от гледане на чертежи и самото чертане. Проникването в материята – свещена геометрия може да се получи единствено чрез самия практически процес на чертане, поне аз толкова разбирам засега. Сега вижте почти крайният резултат на рисунката ми и кажете какво забелязвате?Какви фигури?  Какво ви впечатлява лично вас? Примерно … Питам, защото аз никога не бих могла да видя всичко в тази картина от много картини ако преди това не съм я рисувала стъпка по стъпка. Запомнете това виждане засега. Може, може и да има хора, които да ги виждат отделните картини в картината или един една, друг друга според нагласата, но ще има и много, които ще пропущат по-голямата част от картините. Всички рисунки от Свещената геометрия са картини от много сборни картини в себе си, много от вас може и да са го забелязали вече и то така препелетени картини една в друга, че всяка си е съвършена сама по себе си или едната не пречи на другата, перфектно се съчетават.  Тук съм се постарала да направя няколко снимки от процеса на рисуването, за да видите това, което и аз виждам като рисувам – картини, картини, картини в картината и за да добиете още по-пълна представа от Свещената геометрия като наука на Вселената. Всеобщо всички тези рисунки можем да ги разглеждаме като Архитектурата на Вселената, според известния херметически принцип „каквото горе, това и долу“ следва, че тези рисунки можем да ги разглеждаме и като архитектурата на човека/микрокосмос и Макрокосмос/. Обикновено тези връзки се правят чрез чакрите/сбор от енергийни връзки или кълба от енергии/. Затова и основата, която ползвам съм си я нарекла 144 енергийни връзки, връзката с енергийте си спомнете и думите на Тесла „всичко е енергия“.

И така, това е почти крайния  резултат, вижте го. Запомнете го, запомнете точно какво сте видели, какви фигури и да продължим.

2016-02-15 16.01.15 (1)

Сега започвам от начало за процеса на рисуването. Първо чертая основата с молив, която съм оставила да се вижда на горната рисунка. За който не я виждал, ето я отново

144

Това е първият чертеж, който правя с пергел и молив, Цветето на Живота се вижда вътре също – 144 енергийни връзки си я нарекох тази основа. Тук я пущам в голям формат, сканирана специално за вас.  Може да си го принтирате и оцветявате и е съвсем безплатно за всеки желаещ, само за лично и некомерсиално ползване/на мен не са ми нужни книжки за оцветяване да си купувам, от тази рисунка съм направила сто други. А тази рисунка е уникална/ . Аз просто не мога да ползвам шаблони, тоест всеки шаблон си го изработвам сама и отново за всяка рисунка чертая наново. Така пък всяка основа става различна с някоя линийка или с размер или с други подробности като очертан нокът вместо линия.

От основата си извличам определена фигура за оцветяване по подобие на виждането на фигурите в кафето. Вглеждам се, докато си видя някоя фигура, която ме впечатлява и си я отделям от основата. След като видя фигурата, започвам да я оцветявам, за да се открои. Ето и фигурата, която днес си извлякох, изтрила съм всички излишни линии от молива и това се получи, което ме е впечатлило. Да продължим с виждането на фигури. Тук виждам, виждам …. звезда шестлъчева, много шестлъчеви звезди една в друга, ромбоиди  и още и още, ще ви показвам едно по едно, това са само очертанията на фигурата извлечена от основата наречена от мен – 144 енергийни връзки. Защо ли? Защото са точно толкова, когато се чертае. Дванадесет центъра с по 12 връзки, линии и се получава 144 енергийни връзки, защото центровете са енергийни центрове.

2016-02-15 15.15.58

Аз съм си избрала тази фигура от основата, вие може да си изберете друга естествено, има много и разнообразни, достатъчно за всички, не е нужно да копирате, защото оригиналът винаги си остава оригинал, а копието копие. Това е истината. И така, не бих могла всичко да обясня с думи, но примерно първите два кръга ми напомнят точно на чертеж на диамант погледнат отгоре/имам го нарисуван в един  от кубовете на Метатрон, но сега няма да показвам него/ Ще ви покажа, този, който сте виждали вече, първият чертеж. Само че в моят случай чертичките са не осем, а дванадесет. На мен това ми говори за по-съвършена структура от тази на диаманта, но всеки си има право на мнение. Нека всеки приема своето си мнение. Един вид на горната фигура съм оформила една диамантена структура вселенска така да се каже, погледнато отгоре.

05_base

Ето още една фигура, която ми направи впечатление, запечатах я, за да мога да ви я покажа без да я чертая отделно наново отначало до край

2016-02-15 15.36.12

Има формата на сълза, око и повече. Има я тази фигура и в други мои рисунки. Може да се отдели кръг от ромбоидите също, но не съм го отделила, защото се виждат ясно. Тази сълза може да я завъртим в шест посоки, тоест можем да видим шест подобни сълзи ако запълним лъчите на звездата. Всеки ромбоид и всяка пирамида може да се разглежда като отделен символ също.

2016-02-15 15.41.07.jpg

Запълваме лъчите и се получава звездата, шестлъчева звезда известна като Звездата на Давид. Виждат се три една в друга звезди на Давид до тук.

2016-02-15 15.43.17

Продължих да оформям. Някой дали е забелязал тази фигура, нещо като триад, също три едно в друго са се офорли. Виждала съм някъде тази фигура, подобна, в лого символи или другаде. Вижте каква линия от ромбоиди се е оформила, не кръга, а линията като радиуси и пирамидките също са образували радиуси от пирамидки.

2016-02-15 15.44.59.jpg Продължавам да оцветявам и отново формата на кръга или по-точно фигура от 12 стени се оформи, кристалната форма. Всички останали като че ли се скриха в нея.

2016-02-15 15.52.41.jpg

Следващият кръг, дванадест лъча звезда, два по два лъчите. Оцветила съм ги различно, защото така ги видях. Първите два лъча като очички на жабче, а под тях уста от ромбоид. Вторите два лъча ги видях като рунически знаци и други символи могат да се изпишат в тях също, още приличат и на папионка. И стигнахме до първата картина. Ето я. Последният кръг  съм го оцветила в синьо, той е нещо като … не знам как да го изразя. От там нататътък фигурите се повтарят, но не точно така както са били. Този кръг от 24 стени/12 малки, 12 големи/ е нещо като разделител и затова го оцветих различно, така го усещам, все едно разделя един свят от друг или реалност от илюзия или знам ли…  Аз видях тези картини докато рисувах. А вие какво бяхте видели в началото? Затова тази техника се използва за развиване на въображението и съответно за събуждане на заспалото мозъчно полукълбо.

2016-02-15 16.01.15 (1)

А сега да ви покажа една рисунка, която е почти същата, но там разделих ромбоидите на триъгълници, два цвята, пирамидите също, а като фигури съм ползвала абсолютно същите. Вижте промяната на цвета, колко променя цялата картина

sss

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s