Третото око /Аджна-шеста чакра/първа част

Третото Око /Аджна/, шеста чакра /първа част/

Тази чакра се намира в челото, точно между веждите и я свързват със Светлината.
С нашето духовно око виждаме отвъд петте сетива.
Колко пъти съм стигала до извода, че не можеш да отсъдиш правилно с петте си сетива, щото са илюзия, ограничено виждат, не виждат всичко и съм се питала.
В писанията се споменава
Матей 6:22
Окото е светило на тялото; и тъй, ако окото ти е здраво цялото ти тяло ще бъде осветено;“
Нека забележим, че тук не става въпрос за отваряне и затваряне на тази чакра, а за това дали е здрава или не.

„Елемент на тази чакра е светлината, една по-висока и по-бърза вибрация от тази на звука в долната чакра. Чрез светлината сме надарени със способността да виждаме, да приемаме от разстояние очертанието и формата на нещата около нас. Това удивително дело на виждането е основната функция на тази чакра, но тя включва далеч повече неща, отколкото виждането с нашите физически очи. Физическото възприятие ни казва, че нещо съществува, но само вътрешното зрение може да ни каже какво е то.“
NewAge.bg

„- Какво символизира пеперудата? Явно трябва да стана пеперуда, за да разбера…
– Не, първо стани родител на пеперудата, за да разбереш. Защото не случайно Исус питаше – кои са майка ми, баща ми…“

Нали плодът е агнец, сега пък пеперуда. То каквото се посее, това пониква, но… На какво е тогава символ пеперудата, на възкресение, възнесение или нещо подобно?
-Именно, плодът може и рептил да е на вид, хаха и пак агнец да е в разумието свое, вложено от родителя.-И.П.
-Бях забравила, че Кундалини е рептилска енергия.
-Няма рептилска, човешка, елохимска енергия, а една енергия впрягана различно в различни субекти и прочие.-И.П.
-Да, така е
-Енергията на бензина рептилска ли е? Да, ако те са създали като биоструктура Земята, биогенно и с висша технология.
Тя е и рептилска все таки поради петрола създал се от отмирането на рептилите, мили ми години, както и на други видове разни.
Така днес колата карана с бензин какво общо има с Кундалини или рептилите?
Виждаш безначно е как се нарича нещо, а как се ползва.
За Херметизма пише в аналите му, че също е бил наука за всемира и е. Носел е друго име преди, а е изразявал същото което и днес
Така че имената са пътни знаци в линейното за ориентир по пътя. Същността на дадено нещо не се касае от името което му е дадено-дълбоко.
Ако е точно името добре, ако е приблизително, нещо остава неразбрано. Остава неразбираемо за дълго време, не сменя стойността си и функцията във всемира, мястото си, а остава загадка, хаха. -И.П.
-Това ми хареса-„Безначно е как се нарича нещо, а как се ползва“. Интересно. Значи като не се знае името, не се знае предназначението на нещото и то не се ползва. Значи като искаш да направиш нещо загадка, махаш му името и то става тайна. Сетих се за значението на буквите, една буква е цяло измерение. Значи с имената-думи можеш да скриваш нещата и да ги откриваш и да ги объркваш, в смисъл като се объркат думите, нещата няма да се ползват по предзначение.
За Вавилонската кула и разбъркването на езиците се сетих, писаното в писанията. Когато езика не е объркан, човек има сила и възможност да се изкачи до Бог, но след объркването на езика, няма тази възможност.
-Например окото, казали са ни думата, обяснили. Не, ние с времето разбираме, че окото бил сетивен орган, прозорец на душата.
Имало еди каква си сложна структура. И всъщност 2000 пъти по просто и невиждащо света от окото на вид пеперуда, хаха.
Както и да е. Мисълта тук е, дали окото на съответния език, в случая бг-око се казва, а някак друго яче дума, която разкрива истинската му природа, дума която може да не ни харесва?

И така ако знаем истинското име на дадено нещо като в приказката за дяволитото джудже с тайно име, ние му отнемаме силата, изземваме функциите му, владеем чрез него.

Виждаш защо илюзията в тази буквална аналогия илюзия се нарича. Щото привидна е св.воля и времето от библейските думи ни разминава.
Къде Бог казва, че поставил Адам в рая тъй щото той като станал греховен, тоест с асимитрично функциониращ мозък вече. Като ял от дървото на познанието да даде сам имена на всяка твар и трева. Та ако да се сърдим някому на тоя Адам трябва/Адам, който според писанията дал имената на всичко сътворено от Господ/.Бог и допълнил тъй и да владее над тях, хаха. Виждаш сега, че Словото е сила явяващо се и в този пример. Та днес все таки сме си и адам и еви и също сме тогава в рая. Та винаги може да разгледаме рая и научим истинските имена на нещата според нашата хармония.
Така нека окото си е око, но ние ще открием другото му име и ще владеем този орган и произтичащата сетивност чрез него дълбоко ще ни казва извън елементарното зрение за което го ползваме, че доста по-сложното пеперудено око пак за нищо не и служи, че тя няма ум, а ние като имаме можем да сметнем, че не случайно тя има такива очи, но това е
друга тема.
И за експеримента с окото, който може всеки да направи нека ти обясня сега. -И.П.
-Да даваш име на нещо, значи да си разбрал и вникнал в същността на това нещо. И Адам е имал тази способност или не, или просто е давал имена без да вниква в нещата. Всичко е създадено чрез Словото, то има творческа мощ.
-Да допълни и това пояснение. Докато аз без да съм чел за чакрите виждаш пиша за тях, значи разума ми казва, така и в експеримента за окото ще засегнем следващата чакра. И.П.
-Експеримента е с окото, не с третото око, но е почти същия та ще ти го опиша.
Аз за трето око няма да пиша, ти ще свържеш нещата.
Ще стане продължение и за имането ще разбереш. Иначе имането в края на дъгата, завета към Ной съм описал.

В стаята като си и гледаш навън през прозореца деня, като затвориш очи и потъркаш с клепача, ще видиш в негатив прозореца, рамката му.
Той е първото кое помни окото.

Както окото било прозорец на душата тъй прозореца е окото за душата на дома, къщата.

Та какъв е извода от тоя експеримент? Ти виждаш материята, рамката на прозореца в негатив.
Тоест като светлина, а деня на вън като тъмнина.Така разбираш, че материята е уплътнена светлина, а светлината навън е ефира/мрака/.
Опитай и ще продължа.-И.П.
-Да, виждала съм го доста пъти и образ на човек в негатив на една медитация и рамки. Мога пак да опитам, да видя дали ще се получи.
Но тогава никой не ми каза какво значи, питах.
– Е опитай и виж, пак ще кажа.
-Съвсем леко виждам рамката сега със затворени очи.
На каква база стигаме до този извод? Нямам представа от оптика и фото. И на всички снимки се получава негатив,
който обработват.
Днес писах под един пост, беше за уплътнена светлина. За пръв път чух, че има уплътнена светлина, значи съм се изказала неподготвена.
-ОК. Казах, че прозореца на къщата се явява око и зад него е Духа на къщата, духовната-а тя е наблюдателя -ти с твоето око
И така в принципа навътре и вътре матрьошките/кукли, матрици/ можеш да стигнеш до завесата на светая си светих в теб и да видиш отвъд истината в ядро. То си e което е вложено във всеки, но да се върна на окото пак. -И.П.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s