За Щастието и Осъзнаването

За Щастието

Всеки го търси, но колко го намират? И аз така, днес осъзнах.
Щастието е плод на осъзнаването, това което остава винаги в нас, което идва от нас и което не се крепи на временни житейски неща, идващи и отиващи се. Щастието е избор на живот. А живота е състояние на Духа. Обичайте ближните си както, обичате себе си и обичайте себе си, както обичате и ближните си. Имаше една песен:Радостта ми в Господа, никой не може да ми вземе. Така и щастието истинското е наш избор, начин на живот, състояние на Духа. Когато осъзнаем, че всичко имаме, всичко ни е дадено и е въпрос на избор да изберем да се радваме на живота, да живеем живота, да бъдем в сега или да бъдем нещастни, мрънкащи, хленчещи. Щастието не е само моментно чувство, което идва и преминава с идваща материална придобивка или изпълнено желание. Състоянието на щастие се постига, затова е избор, както всичко останало с постоянство. Наблюдаваме Вселената, знаците, осъзнаваме, че всичко се грижи за наше добро, че всичко ни съдейства за наше добро. От тая нагласа разбираме, че дори и болестите ни показват противоречията и борбата в себе си, които трябва да примирим. Бедността ни показва, че сме спрели потока и сме се превърнали в блато, вместо в извор. Не сме предали чистата вода от извора на там, че и друг да бъде благословен и да ни се връща и на нас от неговата благословия. И затова всеки избира сам да бъде щастлив или не. Може да се радва на уроците, които живота му е приготвил, да ги прочита, осъзнава и прилага на практика, за да не му се повтарят отново или да си остане с ненаучени уроци като мрънка колко труден и тежък му е бил живота. Аз направих своя избор да живея в Щастието, което е състояние на Духа и което не зависи от материалните придобивки или от външни фактори, но променя живота ни както отвътре, така и отвън, това състояние на Щастие.

И за осъзнаването

добавям разсъждения, защото постоянното щастието е плод на осъзнаването, постигнато състояние на Духа.
Всеки иска трайна промяна в живота си, но истинската вечна промяна е тази, която идва отвътре навън чрез осъзнаването от Източника/не става като по чудо, а и понякога предизвиква чувства на болка, на гняв, на борба, всичко скрито стаено излиза наяве, за да бъде променено, трансформирано. Така се изчистват духовните болести-мисли, а мислите предизвикват чувствата. След това идва духовното, душевно и физическо здраве и това е най-прекрасната част от осъзнаването, плодът. Но и повече има. Може живота да се промени от положителни мисли, може от чудеса, от изцеления дошли от вън, но тази промяна не е трайна и се хаби много излишна енергия. Осъзнаването е това, което променя живота ни завинаги. Затова всеки за себе си е хубаво да осъзнае какво иска точно – временна промяна или промяна завинаги и да следва желанието на душата и сърцето си. Чудесата са временна промяна и даже изцелените по чудо след това губят изцелението си, защото не са се осъзнали и се връщат пак в стария си живот и старите си мисли. Аз избрах, няма да бягам от осъзнаване повече.

Всеки живее осъзнаването си!  Всеки живее, това, което е осъзнал.

Живота е просто състояние на Духа. Тази мисъл ми помага, че живота е състояние на Духа, не съм го осъзнавала това, сега всичко останало е по-лесно някак си.

Нека целият свят бъде Щастлив и Благословен!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s