ДОЙДЕ СЛОВОТО И МЕ ИЗПИТА

mech

Това е Живо Слово, затова изпитва. Спомняте си, получих осъзнаване за Щастието. Осъзнаването беше, че е състояние на Духа и веднага след това дойде и чувството на нещастие, на болка… и още чувства подобни преживях, за да разбера как да приложа знанието в живота.
Евреи 4:12
Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.
Така си беше, цял ден. И нали утрото е по-мъдро от вечерта. На сутринта разбрах, че съм се осъзнавала как да приложа осъзнатото в живота.
Защото учения много има, но само едно е истинското, което можеш да го приложиш в живота. И затова се казва
Матей 7:14
Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.
Всички търсят лесното и широкия път и бързата промяна, чудесата. Няма чудеса, ние сме чудото. Чудесата се изявяват от онези, които са платили цената, да вървят по тесния път, единствено чрез тях. Малцина се осмеляват да вървят по тесния път, много се спират на определено стъпало и още има се отказват. Аз не знам как, докога и къде ще вървя, но имам на сърце да споделя осъзнаването, защото за мен това е най-важната опитност на Земята, за която сме дошли, да се осъзнаваме. И друго е да се учиш от собствен опит, да си блъскаш главата докато разбереш кое да и кое не, друго е да четеш теорията и да прилагаш на практика наученото.

И така: За да съм щастлива е нужно да имам постоянна връзка с Духа в себе си.
Нали на всеки му се изпраща определения Христос. Ето къде е споменато.
Деяния 3
20 и Той да ви изпрати определения за вас Христа Исуса,
21 Когото трябва да приемат небесата до времето, когато ще се възстанови всичко, за което е говорил Бог от века чрез устата на светите Си пророци.

Да живея в сега не съм го разбирала. Смятах, че сегато е само отвън, което виждам, а то е и вътре, което преживявам. Да бъда себе си това е сега според осъзнаването до което стигам. Когато Вселената ми припомни минало/като допълнение към приятното чувство от вятъра, добави още едно/ и то се превръща в сега.
Днес си спомних мириса на морето, море, вълни, вятър, хубаво беше. Чак имах чувството, че ще се пренеса там или ще материализирам тук. Усетих го все едно преживях го по някакъв начин, за секунди. Да живееш в сега е свързано с изборите, които правим. Това значи да уважаваш избора, който си направил и да стоиш зад него, да можеш да приемеш двете страни на този избор, да го живееш, защото е твой избор.
Възможностите са само в сега според избора, който живееш. Свързвам го с писаното в Яков.
Човек, който не знае какво иска, прилича на морските вълни/отиват напред-назад се връщат/. Такъв човек не може да получи нищо.
Яков 1
5 Но ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде.
6 Но да проси с вяра без да се съмнява ни най-малко; защото, който се съмнява прилича на морски вълни, които се тласкат и блъскат от ветровете.
7 Такъв човек да не мисли, че ще получи нещо от Господа,
8 понеже е колеблив, непостоянен във всичките си пътища.

Когато знаеш какво искаш, постигаш го. Ако не знаеш, си искаш яснота и пак постигаш.
– Инак кое е добре- за всеки – сегато му е в неговото време тук все пак, това казах. И има дума, ако нещо е твое те среща, ако не е и не го държиш, то тръгва.
Ако остава и не го държиш с нищо – за теб, към теб е. Така и с хората.
Щото с нищо никой никого не държи и не може, освен всеки себе си и статутквото си там къде е, така и съня ти позваше.
-Да ако искаш да излезеш от сграда, можеш.
-Така е, никой никого не държи, освен себе си.
-Ще ти кажа нещо за линейното време в притчов език.
-Кажи ми
-Ами чуй тогава – никога поради болка някаква хората не бива да се отпускат и отлагат в линейното макар в сега. Доста неща имат своя линеен цикъл и взаимовръзка. Така ако боли ребро, а градината ви чака докато ви мине болката, ще е късно за сезма, да насадите което сте пропуснали. Така е и с другата болка душевна и прочие. Докато чакате да ви мине, пропускате духа си и човекът дошъл с него и ред такива неща.
-Така е
-Е тогава не се чуди. Има хора, които нивга не ще се променят в даден линеен отрязък, така никакви други измерения не ще познаят като реали, а все ще се питат що жито-бито им все цикли на място. Е то е видно що, щот не се преодоляват.

Как и Буда казал – не вярвайте на нищо, дори аз да съм го казал, преживейте го, това е.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s