Любов или Обич

love

 

-Човекът, който ме е обичал-не казва това в минало време, че обича ли ме, ще ме люби и възлюбва тъй както и аз него.
Нито пък хвали ръката си протегнал я в помощ към мен, че как я подал?
Пълно сърце в нея съм положил …/аз съм-а/.
Само анти-човекът може да каже на човекът-бога си и тъй към себе си:глупак, подадох ти ръка и те обичах, а ти не ми отвърна, как очаквах!-)
Какво очакват хората от хората ако бога си в тях и другия не любят?
Ако просто обичат, бич получават… И не от друг, а поради себето си спиящо в неразум, съзнало тази им реалия в 3де, дългия безпаметен сън на битовите им глаголи, ей така чуйте това всеки и разгадаете ако имате с какво в гръд сърце да разумите и мълчете… но показвайте разума си, това е непреход.
Това е вечната идея, от окото на хор, сълзата да падне в името човек и хората-човешки син-божи да са, изплакали съзнато битовизмие си и в разума влезли.
Тази вечна идея е -непреход в същхор като я съзнаете и пре-хождате на там.
-Очакванията … очакванията са ограничения, не са за съзнати и осъзнаващи се човеци, а за хора, които избират широкия път, който води в погибел, разбрах.Матей 7:14
„Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.“ „Човек и добре да живее, умира и друг се ражда.“ Омуртаг. Ако Вселената ни е приготвила за нас прекрасни дарове, очакванията ги спират, ограничават, не можем да ги получим, щото получаваме само очакванията си ограничени и в повечето случаи неизяснени. Това съм разбрала. Кой каквото търси, това намира. Цял живот се учих на търпение и се питах: Защо не мога да чакам, все бързам, цял живот се уча и не се научавам? А то било толкова просто. Спираш да чакаш и не ти е нужно търпение, просто живееш в радостта, без очаквания. Да, обичта е бич и пак от от очаквания идва на егото. Нямаш очаквания, няма бич, остава просто радост, мир, любов-плодовете на Духа. Очакванията ни изваждат от състоянието на Духа и на наблюдател. Очакванията ни връщат в ума неосъзнат и егото. И все пак и той си има своето място, противника в нас. Създава баланса, макар, че много псевдо-учения и учители го отхвърлят. Чрез него слабостта ни се превръща в сила, когато сменим мислите на егото с мислите на Духа. Това е обновен ум Христов. А тези, които отричат мисленето и не мислят, те никога не могат да достигнат обновения ум, баланса и да вървят нагоре по стълбите, да изкачват. Да, този процес на смяна на мисли е болезнен по някога, в повечето случаи, не отричат, но плодовете му са трайни и носят мир – новите мисли от ума Христов. Който е взел решение да стигне до вечния живот, щото „човек и добре да живее, умира“, няма да се спре поради друг човек или поради това, че някой не го обича. Който е взел решение да търси временното щастие и удоволствие, ще се спре
В живота си търсех истината/нищо, че много хора, казват, че няма истина… тяхна си работа/.
1Солунци 5 „всичко изпитвайте, дръжте доброто“. Това е бил принципът, който следвам в живота си и още един
Деяния 17:11
„И беряните бяха по-благородни от солунците, защото приеха учението без всякакъв предразсъдък, и всеки ден изследваха писанията да видят дали това е вярно.“
Много хора научени от псевдоучения дори не знаят какво е любов.
1Кор.13 „Любовта не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината“.
Това е, ап. Павел го е казал, не аз. Та мисълта ми е, че затова, който не търси истината, не може да остане в любовта, защото в лъжата няма любов.
Дявола, противника, ума е лъжец, крадец и убиец. В него няма истина и той не устоя в истината. И Словото така ни изпитва-дали любим истината или лъжата.
Който не търси истината, не може да разбере любовта, нито да люби.
Затова повечето учения ни учат да не мислим, да не разсъждаваме, да не търсим истината щото нямало истина. Затова Иво, мога да осъзная каквото осъзнавам, защото съм търсела истината и любовта, мога да осъзная и това, което е в теб, Словото, Живото Слово.
Но много хора няма да го осъзнаят. Мога да осъзная, че говориш истината, защото съм изпитвала с години думите идващи от източниците разни дали са истина или лъжа, но човек, който не търси истината, не може да го осъзнае.
Така се изпитва любовта, и Бог така я изпитва. И ти можеш така да я изпитваш също и знам, че го правиш, защото ме изпита чрез Словото с въпроси и отговори до които достигах сама, защото бяха в мен. Ти просто ми помогна да видя скрития потенциал в себе си и да го проявя навън.
Благодаря ти за всичко, за време, за мъдрост, за търпение! Радвам се, че те има на този свят, че има човеци като теб. Само, който търси истината, търси любовта и той ще те познае, ще познае съдържанието в теб, ако вече това съдържание го има в него.
Второзаконие 13:3
да не слушаш думите на оня пророк или на оня съновидец; защото Господ вашият Бог ви изпитва, за да узнае дали любите Господа вашия Бог с цялото си сърце и с цялата си душа.
Много хора се подлъгват от думите за безусловната любов, като не ги разбират и мислят, че любовта няма условия, а точно условията в любовта са безусловие и точно
„любовта не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината“. Като пропускат условието за истината, не могат да стигнат до любовта, стигат само до обичта-бич и остават в нея, не продължават.
Йоан10:14 Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават …
-Да, виждате и сами, че всичко е казано отдавна и сбрано в етиката наречена библия, не в дадена догма, щото библията е наука за изпитване на живия живот и кой учи и ще сполучи, кой чака недочаква, кой търси намира, казано е там за царството божие. А то в 3де е обновения ум, христовото-спасително съзнаване, че никой от теб не ще те спаси, от страха ти и полуистините, освен ти сам така-себе си, тъй и други спасени ще са… Вечна е славата-силата на словото-духа, амин и лей Е!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s