Всичко и Нищо

ВСИЧКО И НИЩО
„Колкото повече привързаности има у вас, толкова сте по-склонни към гняв.“
Далай Лама

-Ма баш, баш така, сто процента е.
-И да е така не е казано правилно, не е езика на Далай Лама, съмнява ме да го е казал Далай Лама или са го превели грешно. Какво значи привързаност? И откъде идва? Защо? Какво значи обратното на привързаност и откъде идва и защо? Чувството за притежение е едно, а привързаност го свързвам с връзки, вързан към нещо, а те са навсякъде, всичко е свързано с невидими връзки. Те могат да бъдат правилни и грешни. Грешните носят гняв, а правилните мир, така разбирам. Човек може да е привързан към духовното или към материалното, но празно пространство няма. На мястото на едно винаги застава друго. Когато едно си отива, друго идва, защото живота е движение и не винаги връзките носят гняв. Някои връзки можеш да ги пускаш, да се вързваш за други без гняв. Та щом виждам неправилен изказ в тези думи, те няма как да са на Далай Лама, иначе и аз щях да съм Далай Лама. 🙂 И ако ще разсъждава в тази насока повече ще се разбере. Не винаги чувството е гняв, чувствата може да са различни от загуба. Може да е тъга, скръб, липса, болка. Това значи ли, че не трябва да имаме близки хора до себе си и не трябва да се привързваме към семейството си примерно, защото всичко било временно? Не мисля. Който се страхува, да не се привързва.
-Аз писах там под онези думи на Далай Лама, не са негови
-Обясни.
-За привързаността и гнева не съм съгласна, така както е казано и не е от Далай Лама
и не винаги е гняв
-Все тая от кой е и е така според някой и мен, а според теб?
-Не съм съгласна с цитата.
-Ако към истината дори коя вярваш за такава не си при-вързан, лъжата към нея не ще те разгневи, ако да речем си голям радетел към тая истина, нали? Тоест няма да ти пука един вид, щото ти си тая истина, ако не си, но си привързан ще реагираш така винаги.
-Да, разбрах, да не се отъждествявам с истината. И няма да има реакция
-И не обезателно празен гняв, но реакцията ти такава ще показва липсата ти на свободата
-Ами поправи ме там. Какво е свободата? Пак същото, за едно я имаш, за друго я нямаш.
-Щото при-вързан значи доста-при-връзката с истината, силата, при-вързания ковчег на Ной и завета и семето от което във връзки не можеш да избягаш докато си в плът и т.н.
-Има две страни
-Ами-допълни се сама там и никога не бързай да мислиш, показваш гняв, а разумявай, добиваш така и порция свобода-описано в хранителните вериги и архонтите.
-Привързан е като превръзка също, която се поставя на рана. За двете страни, че когато се привързваш към нещо и можеш… Като за истината, ако не се привързвам към нея, как ще я изуча и знам примерно?
-Добро утро в дуалната вселена. Една монета дори има две страни, но е цяла като същност наречена -монета. Не като превръзка, рекох да ти уточня и това. Ти хвана до някъде думите ми-при- и пре са други значения. Ще да се каже, че при-вързаностите водят до пре-вързаности в повече вързаност на своя воля.
-Това какво значи, че трябва да се привързвам към двете страни, за да ги изуча ли? Достатъчно е да разпознаваш истината, от там ще познаваш и всичкия фалш.
-Та в повече и душевни терзания, тоест твои на резматора, тоест дисбаланси. Та това значи както във филма за съдбите сам арх. Михаил минава в двете страни, знам.
-Като познаваш истината, другата страна на монетата, лъжата все едно си я изучил вече.
-Ти сбери това и допълни там си. От всяка двойка в едно по редицата на фибоначи ядат ред неща. Нужно е да съзнаеш двете страни тъй в при-връзките на там лесно ще познаеш в синхрон ли са или коя
надделява. Вземи думите на Исус в момента, какво е казал?
-Просто си търсех да се заям с някой, затова писах, не за друго. Интересно ми беше как ще реагираш,
като ти противореча?
-Е, а ти тъкмо така се допълни, че си търсела заяждане, но аз не съм за ядене. Знаеш колкото по-съкратиш връзките-при-връзките, хранителната верига съкращаваш. А как бе там? Минералите се хранят с космични лъчения, тревите с минерали, животните с треви, хората с животни, боговете с хора-тоест ел. магнетизма и златния бульон излъчен от справянето им в 3де със тегоби, страдания. И помниш, като им го отнемат звездите, пращат сънна енергия. Тъй хората повтарят и утре днешна грешка и пак почват да решават стар проблем, тоест не техен, а стар-звезден, хаха. И така докато спящи са за истината и сами не станат истината. Индивида не е така наречените-архонти. Той е над тях, тъй не става за-ядене, хаха. Той е в хранителните вериги, но и извън тях. Той отдавна не се храни със звездни отпадъци и излишъци. Той е като бог и чиста ясна монета-цяла. Индивид също в страницата Попитай Архангел е обяснено като ползваема дума какво е.
-Разбрах думите на Христос:”Аз съм Пътя, Истината и Живота”
-Надявам се
-Когато си нищо, тогава можеш да бъдеш всичко, когато не се отъждествяваш с нищо.
-В точка нула, нулата е Бог и от там можеш да проявиш всичко. При мен това дойде, да не се отъждествявам с нищо.
Виж осъзнаването и думите, те ми говорят. „При мен дойде“ Това не е израз божествен, това е отъждествяване с мен. А думите на Христос „Аз съм пътя, истината и живота“ са нещо друго. Това е осъзнаване, което идва от точка нула, от това, че първо си бил нищо, за да станеш нещо. И всичко това Христос ни го показа в света, това вътрешно състояние. На кръста, в света беше нищо, за да бъде след това всичко, Бог. Затова се казва, че на тази канара, ще изгради църквата – на откровението /осъзнаването/ и портите на ада няма да и надделеят, както не можаха да задържат Христос и Той възкръсна.
Матей 16:18
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.
Същото можем да го свържем с думите на Шекспир „да бъдеш или да не бъдеш“ и с твоите думи, че “за да бъдем, първо трябва да не бъдем”.
А за да не бъдеш, започваш от неотъждествяването с нищо и така отиваш в точка Нула, Непроявения Бог и тогава можеш да проявиш всичко, Себе Си. Тогава можеш да кажеш :Аз Съм, Който Съм, след осъзнаването. И тези думи ги казваш не в резултат на отъждествяване с нещо, а в резултат на осъзнаване и откровение Божие, от допира ти с Божественото, Нулата /Непроявения Бог/.
„Какво е човекът във вселената? Нищо в сравнение с безкрайното, всичко в сравнение с нищото, средина между всичко и нищо. Съвсем неспособен да разбере тия две крайности. За него са еднакво непостижими и небитието, от което е възникнал, и безкраят, който го поглъща.” Блез Паскал

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s