Кодовете на Матрицата и Петър Дънов за числата и буквите

0000305575-article2

Скоро не съм споделяла осъзнавания лични, но това последното искам да го споделя с вас. То се роди докато правех шарки от Цветето на Живота. Безкрайни са. А някои дизайнери се чудят откъде да черпят вдъхновение, представете си. Аз докато правя една шарка, виждам още десет. И така.

Питали ли сте се за значение на буква, цифра или име?
Аз да.
Знаете ли какво означават цифрите или буквите примерно?
Аз не, но бях щастлива да намеря когато ми е потрябвало писаното от Дънов за букви и цифри.
Точна информация, която рядко се среща, не че може да се опише всичко.
Затова пущам тази тема, за да споделяме кой до каквото е достигнал и каквото му е направило впечатление за буквите и цифрите и тяхното значение.
Все пак сме щастливи, че можем да се докоснем до учението на Дънов и че имаме това наследство оставено.
Щастливи ли сте от богатото наследство, което Дънов ни оставя?
Анщайн казва за Дънов
„Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България.”
Тези думи на Алберт Айнщайн прозвучават в ефира на френското радиo RTF през 1989 г., по повод годишнина от рождението на гениалния учен. Тогава в юбилейното предаване са били излъчени избрани изказвания на Айнщайн, между които и горният цитат.

Ето какво споделя Дънов за числата
„И в божествения свят има азбука, има числа. Всичките хора в света представляват живи число.
Човекът е една математическа формула. Той е направен само от числа. Когато приведем тези числа в букви, ще разберем смисъла на живота, ще разберем как трябва да се живее и какво е написала природата.
За да бъде човек щастлив, той трябва да разбира науката на числата. Съществува наука за числата, върху която е съграден целият Космос. Всички прояви, които се забелязват в светлината и в тъмнината, се дължат на отношението между числата. Всички групирания, всички съединения и разединения между народите се дължат на отношенията между числата.“

„Числата изразяват идеи, идеите изразяват числа. Всяко число си има особен характер, особено значение.
Който иска да придобие знание и мъдрост, трябва да разбира значението на числата – всяко живо число е свързано с разумно същество.“

Всъщност за числата ми е трябвало значението преди време. Сега търсех значението на буква Л. Много интересна буква, като две ботушчета се нарежда в шарката, която създавам.

Ето какво пише и за нея Дънов
„Л. Стремеж нагоре и слизане надолу. Търсене на пътя. Буквата „Л“ е добра. Борави с астралния, с чувствения свят на човека.
Възлизане към Бога – Любов към хората и Бога. Преходна връзка към умствения свят. Велик стремеж и закон за единството. Показва ония сили, които влизат в природата, мощните сили, с които може да превъзмогнеш нещата.
Стремеж, сила, която идва от Слънцето. Топлина.
Стремеж на силите нагоре. Човек, който се движи, който търси, работи повече в астралния свят. Планински връх, под който има извор. Силите, които действат в тази буква, са възходящи, насочени към красивото и великото в света.
В буквата „Л“ има един отворен ъгъл. Този ъгъл определя от колко градуса е любовта на всеки човек. Тази буква трябва да се пише заоблено. Ъглестите и остри букви показват припрян и сприхав човек. „Л“ -това са слънчевите лъчи, които разтварят семето.
Енергия, която излиза от един Божествен център.

Та идеята ми е да споделяме значение на букви и цифри, това което ни е направило впечатление, до което лично сме достигнали.
Не че има какво да се добави в учението на Дънов. Нямам това в предвид. По-скоро да споделим нашето разбиране и отношение, това до което сме достигнали от личен опит. Значи за опитностите ни с букви и цифри, познанието до което сме достигнали лично.
Все пак това познание ни прави щастливи.
„За да бъде човек щастлив, той трябва да разбира науката на числата.“
Какво ние разбираме от числата, щастливи ли сме?

Вижте връзката: ЗНАЧЕНИЕ НА ЧИСЛАТА ОТ ДЪНОВ

и ЗНАЧЕНИЕ НА БУКВИТЕ – ДЪНОВ

Английското L можем да го свържем с българското Г. Те така се нареждат някои шарки в Цветето на Живота с тези две букви. Цветето на Живота е кодирана система за Матрицата. Нещо като Акаша, защото това си е Матрицата на Живота.

Дай Боже да може да ги разчитам тези кодове, засега само ги виждам.

За хода на коня, буква Г и шахматната дъска съм споделила тук преди време

ШАХМАТНА ДЪСКА

Дънов споделя за буква Г -“ Г. Безкрайно, вечно начало. Във вечността всичко е вложено. Посока, към която трябва да расте доброто. Топлината и светлината, при която посаденото расте. Женски, мек принцип.
Гегата на овчарската тояга. Натоварена камила.
Като направиш едно благо, да знаеш как да го закрепиш, да не се изменя, а да остане за вечни времена.“

Английското L го свръзват с Love, Life – Любов, Живот, със смее се… А двете заедно L и Г или Г и L какво ли значат? Така се свързват в Цветето на Живота с една корона или крила на прилеп/прилича и на двете, повече на корона шарката, която създавам/. Много трудно ми беше да я направя щото може да се подрежда по хиляди начини, но се справям. Короната още значи власт, а прилепа като тотем го носели, за да прилепва любов и пари и късмет…. Дай Боже да ги разчитам тези кодове някой ден.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s