ВТОРИ УРОК ГАЯ: ЗА ДУШАТА И ПРЕДАТЕЛСТВОТО

 

ВТОРИ УРОК ОТ ГАЯ: ЗА ДУШАТА И ПРЕДАТЕЛСТВОТО

Цял ден се боря с ума си, неверието си и желанията си от страха. Няма никаква основателна видима причина за безпокойство, но и мира го няма в мен и не съм в сега. Или в миналото или в бъдещето или … Какъв беше този ден, не знам след вчерашния в който бях толкова щастлива от уроците на Гая. Даже не можех, да влезна в мира, че да науча нещо ново и полезно. Така цял ден и се питам Защо? През какво ли не ме прекара този ум разпилян днес.
И едва сега разбрах. Повярвала съм на това, което не е от душата ми, на казани думи, на ограниченията на ума. Ограниченията са само в ума ни и от ума. Щях да правя много неща, имах запланувани и почти нищо не свърших.
Взех да си правя десените за платове по едно време и тогава мира дойде в мен и можех да мисля спокойно, да разсъждавам, върнах се в сега-то един вид. И почнах да разбирам, че когато не вярваме на правилните неща и хора, ние не следваме пътя на душата си. Така предаваме душата си и така умът ни се обърква и не знае какво да прави.
Така се примиряваме с „земя подобна на нашата“, правим компромиси. Този израз е от писанията. Един вид означава, че всеки си има точната Земя и място на този свят, но може и никога да не стигне до обещаната Земя ако се съгласи да живее в Земя подобна. Сега разбрах. Умът не се обърква и е в мир, когато не правим компромиси и не предаваме душата си. Той е объркан и няма мир единствено, когато не следваме пътя си, когато предаваме себе си и душата си, когато сме повярвали на грешни думи, неща, хора. Ами това е. Благодаря на Гая и за този урок. Много ценен беше за мен, защото почти цял живот предавам душата като вярвам на неправилните думи, неща, хора. И независимо от всичко, от разпиления ум и чувства и борба, които бяха в мен – Гая все пак е успяла да ми предаде този урок. Мислех си, че не съм в състояние нито да уча, нито правя каквото и да било и че отново ще си остана без учител, а без да знам съм научила този урок, който разбира се, може да се разширява и повече. Разбрах, че правим компромиси поради страхове от една страна, но от друга по-страшно от всичко е предателството към душата. И това разбрах най-после. И така осъзнаването превръща слабостите ни в сила.
Господи, Създателю на Вселената, Който си Любов на теб се моля. Дай ми от тук нататък да вярвам на правилните неща и хора и да върша правилните дела. Благодаря за точните мъдрост и знание, които достигат до мен. Благодаря на Гая за търпението, милостта и любовта също.
13.09.17
Из Първа книга Ц.Д.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s