ДЕСЕТИ УРОК: КОД СВЕТЛИНА

Да, ще споделя и за този прекрасен код. Уроците си текат като река – е-лей. Благодаря на Създателя – ЕЛОХИМ!
Но преди това отново се връщам на съжалението. Смятах, че съм приключила с това и осъзнах, че не съм. Съжалявам все още. Преди много години, не бях семейна. Тогава една жена ми сподели, като се омъжиш на първо място е мъжа, след това децата и ако остане ред за тебе. Несъзнателно съм приела тези нейни думи. Сега вече не вярвам в тях и развалям това споразумение. Не е така, защото и те сами са ми казвали: Ако не гледаш себе си, как ще гледаш нас? И макар и да даваш най-доброто от себе си, като не мислиш за себе си и някак си другите правят същото, не те мислят, щото си си сложил стандарта сам и знаят, че можеш и така.
Развалям и другото споразумение, което съм приела от ап.Павел
Филипяни 2:3
Не правете нищо от партизанство или от тщеславие, но със смиреномъдрие нека всеки счита другия по-горен от себе си.
Може и да е точно това Слово/Код/ за тези, които считат другите за по-долни от себе си и така да ги центрира, нямам представа и не ми е сега момента, да го мисля/все пак апостол го е казал, нали, който е вършил чудеса и знамения, бил на седмото небе, имам го в предвид и уважавам писанията му, любими са ми/.
Просто се отричам от това споразумение и вяра. Не е за мен. Приемам ново споразумение:Считам всеки като себе си, нито повече, нито по-малко. Всички сме създания на Създателя и като такива, не сме по-горни и по-долни.

Сетих се, как съжалих една жена, щото била без работа и мъж, сама си гледала детето и отстъпих работа/преди години/. На интервю ни бяха извикали само двете от сто примерно.
Тогава си намерих и по-хубава работа и по-платена, но е хубаво да постъпваме мъдро.
Определено това са ми най-трудните уроци и най-много ме стопират – за съжалението, уча ги цял живот и уж съм ги научила и цял живот си страдам от това.
Всички ние, които съжаляваме/щото знам, не съм единствена/ можем много, но не развиваме потенциала си от съжаление и от да правим място на другите.
За малко ми се наложи да работя в магазин за обувки, преди. Около десет часа прав стоиш. И то само да стоиш, се изморяваш. Време за четене и писане и подобни неща нямаш изобщо.
Първоначално ми беше трудно, но се свиква. Та тогава си знаех, че не е за постоянно тази работа, щото просто не е моята работа. Имаше една жена. И на нея и казах, не напускай ако трябва, ще напусна, да работи тя. А тя работила 20 години с обувки, явно това е нейната работа. Управителя на магазина тогава ми каза, че и да е работила 20 години, съм я сложила в джоба си за месец работа. А той си разбираше от работата. Казваха, че има очи и на гърба си. Не вярвам да ми го е казал просто ей така. Та ако реша нещо, го мога, но вярата в лъжливи думи и подобни споразумения ми пречат, съжалението пречи много, да се прояви любовта. Съжалението е О-БИЧ, не е ЛЮБОВ и не е състрадание. Затова просто искам да се помоля Бог, Създателя на Вселената да ми е на помощ, да си науча този урок, да го осъзная в себе си, да ми дава да вярвам на правилните неща, думи, хора, да състрадавам, да не съжалявам. Благодаря!

И да се върна на прекрасния вселенски код Светлина, прекрасен като кода на Словото.
Тук не мога, да не цитирам Дон Мигел Руис из книгата “Четерите споразумения”, точно преди месец съм цитирала този цитат. И толкова много неща се промениха в мен от тогава, а е минало само месец. Прекрасно е! Точно тогава избрах пътя и учението на толтеките. Това е моят път и в края на този урок, ще разберете защо.
За СВЕТЛИНАТА
„Погледнал ръцете си, опипал тялото си и чул собствения си глас да казва: „Аз съм направен от светлина; аз съм направен от звезди“.
Погледнал отново звездите и осъзнал, че не звездите създават светлината, а по-скоро светлината създава звездите. „Всичко е направено от светлина — рекъл той — и междинното пространство не е празно“. И разбрал, че всичко съществуващо всъщност е едно живо същество, а светлината е вестоносецът на живота, защото е жива и съдържа цялата информация.
После осъзнал, че макар да е направен от звезди, той не е тези звезди. „Аз съм междузвездието“, помислил си той. Така че нарекъл звездите тонал, а светлината по между им — нагуал, и си дал сметка, че онова, което създава хармонията и пространството между двете, е Животът или Намерението. Без живота тоналът и нагуалът не могат да съществуват. Животът е силата на абсолютното, върховното, Творецът, който създава всичко. Ето какво открил: всичко съществуващо е проява на единното живо същество, което наричаме Бог. Всичко е Бог. И стигнал до извода, че човешкото възприятие е само светлина, възприемаща светлина. Освен това осъзнал, че материята е огледало — всичко е огледало, отразяващо светлината и създаващо от нея образи — и светът на илюзията, Сънят, е досущ като мъгла, която не ни позволява да видим истинската си същност. „Истинската ни същност е чиста любов, чиста светлина“ — казал той..“ Дон Мигел Руис, из книгата
Ето написано си е – чрез любовта на тъмнината и светлината се проявява Живота-Духа.
Осъзнаването за Светлината съм получила преди години. Може да видите дата и какво съм осъзнала, това е било доста преди да чуя за толтеките, но пък е и връзката ми с толтеките. Имаме общи осъзнавания, както и за Словото.
Осъзнаването ми за Светлината от 2014 година. Напомня ли ви на горния цитат? Достигам до същия извод – Ние сме създадени от Светлина и Слово
ЗА СВЕТЛИНАТА

Който иска може да погледне тук повече за Словото, споделено 2011, но съм го прехвърлила от стария блог и доразвила, което значи от по-преди.
ДУМИ И ЖИВОТ – КАК ДА ПРОМЕНИМ ЖИВОТА СИ

Не може да се изкаже всичко на тази тема, виждат ми се безкрайни.

Само искам да си припомним, че както в Словото има три букви майки от които е създадено всичко останало, така и в Светлината има три основни цвята от които са създадени всички останали, знаете ги – жълто, червено и синьо.
На тъмне фон се водят RGB, а на светъл SMYC.
И така стават 6, три на тъмен фон, три на бял фон.
Отрекох се от споразумението с Кабала./Ако някой е наясно повече с тези споразумения, нека ми пише. Щото знанието не е на определена деноминация. Та питам се как е редно да постъпя със знанието, което ми се дава, без да се споразумявам с нежелани учители. А за това знание, което получих преди свързах с Кабала, но може и да няма общо, не знам. Поне никой до сега не го е писал или казвал. Но все от някъде ми се е дало, от някой източник. За Словото-Леми, Теореми имам в предвид.
Затова нямам намерение да цитирам еврейските букви. Някой просто ако ми подскаже кои букви наши са основни, ще съм благодарна. Както и да е. Това навярно също се случва и с музиката.
Тя е следващия код. Кои ли ноти са основни и преобраз на Отец, Син и Дух? от които е създадено всичко останало със силата на Духа чрез Сина от Отец произлизащо.
Та питах се кой е първият код. Точно Словото
Бог каза: Да бъде светлина и стана СВЕТЛИНА
Йоан 1
1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.

А тези стихове останаха в мен, някак си ги научих наизуст от първото им прочитане преди години, без изобщо да съм ги учила. Дон Мигел Руис също ги цитира. Сега разбирате ли колко много общо имаме с толтеките и тяхното учение? Словото, Светлината
Та всичко до сега, всички уроци, които съм минавала и осъзнаванията до които съм достигала, всичко, всичко е от толтеките. Нямам думи просто. Как без да ме учат, са ме научавали, дори без да познавам и един толтека. А ние ги търсим сред нас. Ами Духа-Живот е сред нас, Мисъл-Слово-Форма.

Нямам представа нищо от музика, но знам, че музиката има също толкова силно въздействие, колкото и думите, даже и повече. Тя също може да те омагьосва, както и думите.
Споделих с една позната, че в момента изследвам кодовете и че нищо не знам.
А тя ми каза, ти и за Цветето на Живота нищо не знаеше, а после като взе да разнищваш и да виждаш букви, образи. И така си беше. Ето точно да я цитирам
“Цвети, ти си си ти! По същият начин говореше, когато рисуваше цветето на живота, че нищо не разбираш, а то от само себе си започва да ти се появява и да открояваш фигура след фигура. Беше стигнала доста далеч – виждаше букви, цифри, дори образи. Радвам се за теб, че „захапваш“ нещо и го разнищваш до сетни сили.”
Дай Боже!

А четвърти код Цветето на Живота/символите/,Свещената геометрия. Казваха ми, че тези рисунки са кодове светлинни ама как да знам. И в една статия са свързани тези кодове музиката със Свещената геометрия.
Ето тук, остава за домашно
http://www.harmonisphere.com/SacredGeometryOfMusic.htm

Виждате както текат мислите-уроци-обучение, така ги предавам, все едно директно в ефир, ха.

Тук искам да си припомня някои неща
Първо Споразумение: Бъди безгрешен в Словото си
Второ Споразумение: Не приемай нищо лично
Трето Споразумение: Не прави предположения
„Ако не разбирате нещо, далеч по-добре е да попитате и да изясните нещата, отколкото да правите предположение. В деня, в който престанете да правите предположения, ще общувате ясно и безпроблемно, без емоционална отрова. Без предположенията словото ви става безгрешно.
При ясно общуване всичките ви връзки ще се променят — не само с партньора ви, но и с всички останали. Няма да ви се налага да правите предположения, защото всичко става пределно ясно. Това искам аз; това искаш ти. Ако общуваме по този начин, словото ни става безгрешно. Ако всички хора можеха да общуват по този начин — с безгрешно слово — нямаше да има войни, насилие и неразбирателства. Ако общуваме добре и ясно всички човешки проблеми щяха да се решат. — Ето това е Третото Споразумение: Не прави предположения.“ Дон Мигел Руис
Четвърто Споразумение: Винаги прави най-доброто на което си способен

Точно преди месец съм се молила с една прекрасна молитва на толтеките от книгата на Дон Мигел Руис и пак се моля с нея сега

МОЛИТВА ЗА СВОБОДА
СЪЗДАТЕЛЮ НА ВСЕЛЕНАТА, днес те молим да дойдеш и да споделиш с нас силния съюз на любовта. Знаем, че ИСТИНСКОТО ТИ ИМЕ Е ЛЮБОВ, че за да общуваме с теб означава да споделим твоите вибрации, твоята честота, защото ти си единственото, което съществува във вселената.
Помогни ни днес да бъдем като теб, да обичаме живота, да бъдем живот, да бъдем любов. Помогни ни да обичаме като теб, безусловно, без очаквания, без задължения, без да съдим. Помогни ни да обичаме и да приемаме себе си, без да се съдим, защото когато се съдим, ние се намираме за виновни и изпитваме нужда да бъдем наказани.
Помогни ни да обичаме безусловно всяко твое творение, особено другите хора, особено близките си — всичките си роднини и хората, които така се стараем да обичаме. Защото когато ги отхвърляме, ние отхвърляме себе си, а когато отхвърляме себе си, ние отхвърляме Теб.
Помогни ни да обичаме другите такива, каквито са, безусловно. Помогни ни да ги приемаме такива, каквито са, без да ги съдим, защото когато ги съдим, ние ги намираме за виновни, обвиняваме ги и изпитваме необходимост да ги накажем.
Днес изчисти сърцата ни от цялата емоционална отрова, освободи умовете ни от критичността, за да живеем в пълен покой и в съвършена любов.
Днес е специален ден. Днес ние отново отваряме сърцата си за любовта, за да можем да си кажем един на друг: „Обичам те“, без никакъв страх и от сърце. Днес ние ти се принасяме в дар. Ела при нас, използвай гласовете ни, използвай очите ни, използвай ръцете ни и сърцата ни, за да осъществим съюз на любовта с всеки. Създателю, помогни ни днес да бъдем като теб. Благодарим ти за всичко, което получаваме днес, особено за свободата да бъдем самите себе си. Амин.
Из книгата на Дон Мигел Руис, Четирите споразумения

Автор на изображението тук:https://www.facebook.com/seidel.lily
Ц. Д.
29.09.2017 – 3

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s