ТРИНАДЕСЕТИ УРОК: ЗА СИЛАТА НА ЕДИНСТВОТО В ЛЮБОВТА

-Разсъждавах за реалността и илюзията, за фотоните и вълната.
Когато фотоните са вълна един вид са всичко във всичко, както реалността разбирам. А когато са си само фотончета като човек се виждат отделно. И тогава излиза, че всеки когато се вижда отделно като фотон живее в илюзията, която е различна за всеки. А като си в реалността е общо и е една, не са безкрайно много за всеки щото всичко е във всичко и няма как да е различно.
И тогава излиза, че всеки може да вижда както в себе си или както Бог вижда всичко във всичко. Но не знам дали ще се получи на практика. Просто е възможно и има такива хора, които могат да те четат като отворена книга, които също разбират езика на животните и растенията.
И не знам как. Навярно чрез някой код за който са се отворили и той се е отворил за тях; При мен май е Словото този код. А иначе се сетих Гали, как ти виждаш в Словото поезия, музика. А аз виждах в рисунките буквите. Тоест в един код може да се видят всички останали, щото едното съдържа всичко. Затова се казва, че Бог е в нас и ние сме в Бог и в Него движим се, живеем съществуваме. Подобна е мисълта на Левски, че ние сме във времето и времето е в нас. Та сега много ми се иска да разбера на практика, как можеш да станеш едно примерно с някое дърво или цвете и да прочетеш всички тайни, които пази от времето. Четох, че само на Любовта се разкриват всички тайни. Така и с хората. Единствено на човек, който живее в съвършената любов, без страх – можеш, да се разкриеш. Един вид вълната на любовта, Бялата светлина, която съдържа всички останали цветове и вълни, може да вижда всичко и ние също ако сме в тази вълна, едно с тази вълна. Засега толкова разбирам. И защо тогава не смея, да се потопя в нея, все нещо ме държи. Но ми е любопитно как изглежда света от вълната на бялата светлина.
Гали:Хихихи. Ами Цвети права сиии за фотоните и за виждането
Има хора които виждат кодовете . Те не виждат човека отделен а кодове. Има хора които виждат аурата.
Други такива които виждат като рентген – познавам от всички по един поне.

Руми:Здравей Цвети току що изслушах медитацията на Аполон и Лумина , незнам как ще ти прозвучи онва което ми се случи но е много интересно за мен .незнам как въздейстава на другите ,но на мен определено ми беше вълнуващо . Все едно ,че присъствах на върховна колуминация. По интересно е, че в началото като започна все едно че се отделих от мястото си и бях на друго място .

-Чудесно! Трудно се описват духовните преживявания
Искаш ли да го споделя това и без това ми е късичък следващия урок? За насърчение на други.
Да, вярата си действа, каквото вярваш ти помага и те отваря.
/Това видео за медитация е за Елохим Аполон и Лумина, които са Елохим на Втората Рей, Златният лъч на Осветлението, Мъдростта и Христовия ум./
Руми: Когато са и придружени и с виждане . Считай за позволено.
-Благодаря!
-Преди време с милите дружки много често влизахме в такова състояние, но сега съм далече от всички и това ми липсва . Затова много се радвам на твоите публикации все едно отново живея.
-Да, понякога се получава и във фейса, мисля че те усетих като състояние. Усещам ги, но не знам от къде са енергиите – възторг, пълнота, радост
И аз се радвам за това. Знаеш ли, Гали ми сподели същото
Че преди когато чела Дон Мигел и имала осъзнавания и духовни преживявания. И сега пак се е върнала там.
Ами моят ум е, имам много идеи, да рисувам, да правя десени за платове, да пиша. А писаното ми отнема доста време – дали ще мога, да съм постоянна. Защото има и една друга жена ми се обади. Тя направо си ми каза – искам да се уча от това учение. И … ами хубаво, радвам се. Да ми дава Бог постоянство в това, тогава щом и други се хранят от тази храна и има добри плодове, от което ми споделяте. Благодаря на Бог-Създателя и Дон Мигел Руис и Гая.
-Надявам се да усетиш . Дори сега когато си споделяме просто настръхвам от много духовна любов. това рядко ми се случава .
-Усещам, да, пълнотата на Духа
Както пише в онзи псалм 133, ще ти го цитирам

1 Давидова песен на възкачванията. Ето колко е добро и колко е угодно Да живеят братя в еднододушие!
2 Защото е като онова скъпоценно миро на главата, Което слизаше по брадата, Аароновата брада, Което слизаше по яката на одеждите му,
3 Угодно е като ермонската роза, Която слиза на сионските хълмове; Защото Господ там е заръчал благословията, – Живота до века.

Случва се отново същото, потвърждава се Словото, че където двама или трима са събрани в Божието име и Бог е сред тях
А какво ще бъде ако се видим всички ние, не знам, сил

Интересно се получава. Споделих Гали пред всички. Сега ще споделя теб
И така ще се опознаем взаимно.
Руми: Неведоми са пътищата Божии.
-И това е отговор към една друга моя приятелка, случващото се, опознаването. Преди време ми зададе въпрос и аз не можах да и отговоря. Първоначално бях решила, да си създам страничка във връзка с учението на толтеките и да споделяме там паданията си и ставанията си, опитностите от живота, истинските уроци и учители. Споделих това с една жена само. Тя ми каза, непременно да ме включиш и след това допълни: Ами аз теб те познавам, ама другите не ги познавам и може да не споделям всичко, само да чета. И права беше. Така си е. И аз рядко споделям всичко публично. Може би тези уроци се реших, щото който минава по същия път, да се ползва. Много интересно.
Така, че ако се съберем някога, няма да сме непознати или всеки да познават само мен.
Руми: Да, така е
-А ще се познаваме всички. И Гали е прекрасна душа, сродна душа, като теб
Нямам думи просто от щастие, че срещам сродните си души на пътя, на който съм себе си. И това е най-голямото богатство на този свят, поне за мен. БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ! НА СЪЗДАТЕЛЯ!
Руми:Да, когато това е решено някъде свише, ние го следваме. Мисля ,че самотата която ми беше наложена е била здравословна .
-И аз това казвах на Гали. От месеци си общувам предимно със сина, а той е на друга вълна и все си противоречахме.
Руми: Радвам се и за друго .
-Но както казват всяко зло за добро. Да, кажи!
Стигнем ли до единство, планини ще преместваме и нищо няма да ни устои, както пише за църквата Христова
Матей 16:18
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

Ха. В предния пост, писах за Петър.
Това звучи малко пророческо. Хаха. Тук мога и да допълня още малко. Разбира се, църквата Христова не се гради на камък в буквален смисъл, а камъка си е здрава основа.
И да придойдат бури и ветрове, няма да се събори и да рухне този градеж както рухва изграденото на пясък /пясъчния замък/.
Отговорът за основата-камък е в предишния стих.
Матей 16:16 /7:7/ – Седмица, Създатели, Елохим
15 Казва им: Но според както вие казвате, Кой съм Аз?
16 Симон Петър в отговор рече: Ти си Христос, Син на живия Бог.
Камъка – Това е откровението, което Петър получава, че Исус е Христос-Син на Живия Бог. Та истинската църква се гради на истинските откровения – истини, знание, получени директно от Бог-Нашия Създател, Който е Любов.

Руми: Здравето ми беше сериозно застрашено, но издигайки, четейки и връщайки се към това си състояние и здравето ми се възвръща .Силно се надявам че народа ни ще прозре ,че трябва да сме обединени.
-Обединени в Любовта, както казва Дънов, не просто обединени, ще го цитирам точно, за да е ясно, много добре го е казал.
Да, Духа и тялото са свързани – здрав дух, здраво тяло и обратното важи
Но Духа е преди материята.
Дънов:Българите казват:
„Съединението прави силата.“ Тук липсва нещо. Правилно е да се каже: „Любовта прави съединението, а съединението прави силата.“ Ако българите искат работите им да вървят добре, трябва да си служат с целия израз, а не само с последния – съединението прави силата. За да бъдем силни като народ, като вярващи, трябва да сме съединени в Любовта. Това съединение ще ни направи силни.
Казват: “Да се съединим, да образуваме дружество”. Съединение или сдружаване без Любов лесно се разпада, както се разпадат обръчите на кацата.
Развивайте Надеждата, Вярата и Любовта си, за да се закрепите и в трите свята:
Надеждата ще свърши всичките ви работи на физическия свят, Вярата – в Умствения и Духовния свят, а Любовта – в Божествения.“
Беинса Дуно „Неизвестното“

Руми:Ако успеем на духовно ниво, да се обединим, ще стане и на физическо, убедена съм.
-И аз не бях добре, минах доста трудно, нещо като алергия. Тогава от други грижи, нямах възможност, да ходя на лекар.
Да, така е
Но ми се даде мъдрост, помогна ми се, сега съм добре.
-Алергията е вид симптом за невъзприемане на глупоста на окръжаващи те ни
-Каква сила е само единството. Видях го преди години, говоря за единство в молитвата, в Духа-Любов, за което и Дънов говори.
-Но когато на физическо ниво половинката ти е с теб това се преодолява.
-Да, така е. Дълго време ми беше трудно да приема тъмната страна в себе си и другите, докато не прочетох Дон Мигел Руис и не осъзнах много неща.
Половинката ми я осъзнавах като най-големия ми враг до преди две години, взаимно се осъзнавахме като врагове тогава. Сега вече, не е така. Осъзнах и споделих тогава с половинката си. Той вижда предимно външното, материалния свят и иска всичко, да е перфектно. Аз виждам предимно вътрешното – духовния свят и съответно съм търсела съвършенството там. А то е илюзия-съвършенството, илюзия на ума. Та тогава разбрах ако аз се бях малко учила от него и той малко се беше учил от мене, да не сме инати и твърди глави и всеки да държи на своето си – сега щяхме да сме супермени, ама каквото.
Щото в мен имаше това, което липсваше в него. А в него имаше това, което на мен ми липсваше и това, което не осъзнавах. Всички неща, които той виждаше за външния свят, аз не ги виждах и някак си започнах да ги виждам през неговите очи.
-О това съм го изживяла … Моята голяма внучка ми доказа, че когато половинката ти е с теб, се преодоляват много неща.
-И сега съм благодарна за времето, което имам сега и Благодаря и за половинката също. Бог да му дава каквото му е нужно и потребно. Той ми е бил и голям учител
житейски, сега го осъзнавам. И като се чухме, осъзнах, че много е израснал духовно също. Та Божията милост да е с него сега, здраве, сили, мир и всичко, което му е нужно и потребно.
Руми: Идва си от училище и казва : Бабо аз не лъжа
-Защо бе С…?
-Ами бабо има Бог.
Питам я – А ти вярваш ли?
-Ами да, когато беше много болна и аз се помолих, ти да си при нас, да не те взема. И Той ме чу и те остави жива.
Тези нови наши деца и внуци ни дават сили и вяра!
-Така е. Молитвите на децата са много силни, щото са от сърцето, искрени и истински.
Спомних си, че така се молих за моята баба, щото и майка да е спокойна, всичко и се струпваше на нея и не можеше да спи и трябваше да ходи на работа. И наистина Бог чу и даде възстановяване до толкова, че майка да има нужното време и сили, а баба да няма нужда от други хора, да я гледат.
Но това беше преди доста години. Не знаех тогава, поради моите молитви ли беше или не, но бях благодарна.
Руми: Винаги молитвата е чута.
-Така е.

-Тук искам да вмъкна още нещичко, за очакванията. Винаги съм търсела духовното от как се помня, но някак си през егото и очакванията. Исках да помагам на семейството си и едновременно с това да правя каквото обичам – дизайни, десени и такива неща, рисунки. Не ми се получаваше. И много пъти съм се питала защо? Защо Господи еди коя си жена взема боклуци от боклука/клавиши от хвърлени клавиатури/ и ги превръща в пръстени и гривни и печели от това, изхранва се, а аз не печеля? Защо хора продават някакви си картини с двадесет точки за 20 000 долара, а аз ги правя картините дни-седмици щото не стават за ден чертежите и не мога да се изхранвам от това изкуство? С какво моето е по-лошо от тяхното или защо те успяват, а аз не? Защо всичко това не ми носи храна, а уж е от тебе? Би следвало, да си стоиш зад това, което е от тебе, което ми даваш и да го подкрепяш …
И вече разбирам. Защото моето желание е било ограничение на Божията воля.
И ако бях печелила достатъчно от дизайни и ако бях се изхранвала от това, нямаше да търся друга алтернатива и да стигна до тук, където да храня не само себе си, а и други,
макар и не с материалната храна, а с духовна.
Мъжът ми ме храни сега и не му тежи. Всъщност тежи му физически, но го прави от своето си решение и воля. В началото като останах в къщи без работа, пак исках да мога, да се издържам сама, за да бъда независима, да работя. Но не случайно съм била поставена в тази зависимост.
Много трудно ми беше, щото все гледам нещо да правя.
Това го считах за загуба на време, а се оказа най-ползотворното време в живота ми и най-истинското, време в което живея в СЕГА.
Така е откак прочетох четирите споразумения на Дон Мигел Руис и до сега.
Всъщност осъзнах, че през тези няколко месеца като за нов и неизвестен дизайнер, самоук си имам и успехите. Пуснала съм няколко дизайна, да се продават, по два долара се печели от тях, но многократно. Та от тях около 30-40 долара до сега имам спечелени. Спечелих от два десена за плат – 50 долара. Нищо не е, щото един десен за плат се продава за 200 долара навън на пазара, но съм благодарна, защото това е началото и ми говори, че колелото се е завъртяло в обратна посока, колелото на живота ми.
Назависимо от цената, десените ги бях изпипала като за 200 долара, на десет увеличение, до точката дет се казва. И клиентката ми сподели. Има много правят десени, но все еднакви такива, не са оригинални. Така си беше. Ами десени от Цветето на Живота продадох и двата, бяха много оригинални. Няма такива на пазара. Все още няма, само един има, който всички си го знаят от много години, стотици. Спечелих и едно лого – 150 долара от 278 участия в конкурса, избра клиента моето. Това беше точно, когато мъжът ми казваше, да не се занимавам с тия глупости и да върша нещо полезно- къщната работа/ама тя не бяга, винаги си я има/. А то знаеш ли кое е полезно?
Тогава му казах, това са две букви в рамка. Правя ги за половин час и като тото – играя, или печеля или губя, всъщност не губя пари, а само времето си. Това искаше клиента, но рамката беше малко по-трудна и точната големина на буквите и разположението им в нея/подредбата/ е било важно разбрах след това, което съм направила. Та казах си, ето нещата се обръщат, колелото се обръща, макар и бавничко. Още един дизайн продадох Свещена геометрия за корица и чакам да си взема от по двата долара сега ми са се събрали 16 още.
Разбрах, че е нужно да съм постоянна. Навярно щях да имам и повече успехи с дизайни до сега, ако не се триех. Пущам, трия. След това пак пущам и трия. Архангела казваше – така си триеш глагола/живота. И така е. Мъничката капчица с постоянство руши огромната скала. Та за себе си осъзнавам днес – постоянството е важно. Като правя нещо и някой се ползва от това нещо, каквото и да е. Важно е, да може след месеци, години, да се върне и пак да го намери и пак да се ползва примерно, когато пожелае. Така и хората знаят – тук се предлага еди какво си, а там еди какво си. Тук може да намеря това, там друго. Днес ще ям в рибния ресторант примерно, но утре ще ям в пилешкия и така.
Та очакванията, много са ми пречили и ограничавали, защото винаги когато съм правила каквото и да е било все съм имала очаквания и то не се е получавало.
А сега нямам очаквания и нещата някак си се случват, даже и повече от това, което бих могла да си мечтая. Ето защо уроците на Гая бяха много точни и ценни за мен, особено този за обмена на енергии много ми помогна, за да спра с очакванията и да се разтворя за Духа, без очаквания.
Благодаря за всички сродни души, които срещам по пътя си СЕГА, пътя на Духа, пътя на толтеката-нагуал. Боже, Създателю на Вселената, Който си Любов, Благодаря за Твоите Грижа и Милост, Мъдрост, Мир, Знание, Любов, за духовното и физическо изцеление за близките ми и за всички сродни души, които събираш в единството на Любовта СЕГА, ТУК. Благодаря ти Създателю, за Твоята Воля Сега. ДА БЪДЕ!
Тук сърцето ми казва НАМАСТЕ на Създателя.
Почитам духа в теб, който е и в мен
Твоята душа и моята душа са едно
Почитам онази част от теб, в която живее цялата Вселена, онази част от теб, в която са любовта, честността и мира. Когато ти и аз сме на това място, ние сме едно

03.10.2017-5

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s