ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ УРОК: ТРЕТИ КОД- МУЗИКА

Накратко припомням.

Споменахме, че създателите на Вселената са СЕДЕМ ЕЛОХИМ, нашия Създател. Споменахме за два от седемте кода вселенски – Словото и Светлината. Споменахме за преобразуването на енергиите и Ключа за кодовете, който присъства във всеки един код от седемте.

Разбрахме, че всичко присъства във всичко. Всички седем кода могат да се извлекат от един код или с други думи присъстват във всеки код. Затова може някой да чува музиката в стиховете, а друг да вижда буквите в символите, трети аурите от светлината в материята/слово-мисъл-форма – това е материята, от код Слово създадена/.

Направихме аналогия с компютърните програми, за да ни е по-лесно и достъпно знанието.

Че всяка компютърна програма действа на база написани кодове от програмисти, които могат да бъдат активни и неактивни. Та един вид докосвайки се до безкрайното знание за вселенските кодове се докосваме и до програмистите-Създатели и до вселенските програми.

А така навярно един ден, ще можем и ние по подобие на тези програмисти-Създатели, да сътворяваме Вселени или поне да си пишем и променяме собствената история/минало, сегашно, бъдеще/, не други да ни я пишат. Всъщност няма как да си пишем историята без Създателя. Така че всичко е от Него, чрез Него и за Него, за Негова слава. Вселенския компютър, паметта разбрахме кой е също, от който може да променяме настройките и записите, на който му е даден достъп до там от Създателя.

Всеки отделен код споменахме има три основни от които е всичко – Отец, Син и Дух. В код Светлина, цветовете на дъгата седем – това са  синия, червения и жълтия цвят от които се образуват всички останали. Тук могат да се проявяват на тъмен фон и на светъл тези три или в живота нещата могат да се проявят на тъмен фон или на бял фон. Същото е и при буквите. Има три основни… Същото е и в музиката. Има три основни ноти. Има ключ Сол в музиката, който ключ в материята, в код Слово е Змията – Битие 1, която била причина човек да излезе от рая, но която и връща човека в рая. Това знание, разбира се е безкрайно. Далеч съм от мисълта, че ще мога да събера всичко и да изкажа.

Затова всеки може да го доразвива за себе си и използва. Щото поради незнание людите погиват, казва Бог. Но ми се даде и друго да осъзная. Ап. Павел го е казал много добре

1Кор.13:1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.

2 И ако имам пророческа дарба, и ЗНАЯ ВСИЧКИ ТАЙНИ и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, А ЛЮБОВ НЯМАМ, НИЩО НЕ СЪМ.

Всеки от седемте кода има силата на живота и смъртта. Както е казано в Пр.18 Смърт и живот има в силата на езика.

Ако се отворим за един от тези кодове и той ще се отвори за нас. А Любовта отваря всяка врата. Така може да влезем във вечността, Царството Небесно през всеки един от тези кодове, когато се слеем с него и станем едно. Не е задължително този код да е еднакъв за всички. Един се отваря, когато слуша музика, друг когато гледа картини, трети филми.

Всеки код може да се отключи за нас, според колкото ние се отключим за него.

Затова казват, че киното е седмото изкуство. Съдържа седемте кода или трите основни – реч, картина, музика и останалите са в тях.

Но и всичко се проявява дуално. Затова е много важно да осъзнаваме обмяната на енергиите или кое ни носи енергия и ни храни и кое ни ограбва енергията, за да се храним с правилната храна за нас/хранителните вериги/, която ни дава още и още енергия и вяра и сила и здраве.

Осъзнах, че код Слово предимно се използва от ума,  ума е наречен още дявол и его.

Тук искам да спомена за двете полукълба мозъчни. Едното е това на ума, а другото на изкуствата, на Духа. Това, което осъзнаваме е от ума. А онова, което преживяваме и не можем да изкажем с думи е от Духа, то остава някак си неосъзнато за ума и трудно се описва. Трудно можеш да обясниш защо една песен ти харесва с ума или една картина.

Защото тези кодове въздействат на другото мозъчно полукълбо.

Има хора, които някак си са успели да превърнат това неосъзнатото, духовно в осъзнато, но дори и да не разбираме защо една музика ни въздейства и възражда, важното е да разбираме и усещаме енергията. Щом ни дава енергия, значи е за нас и този код ще се отвори и ще можем да го обясним с ума, с думи, когато и ние се отворим за него.

Защо е важно да не пренебрегваме тези други кодове, които не разбираме с ума си?

Защото те имат същата сила, както и код Слово. Но има повече.

Умът е наречен его и понякога много ни пречи, да се пренесем в духовния свят, света на другото мозъчно полукълбо – на мира, любовта, радостта, търпението. Щото умът е предимно критикар, съдия.

Но когато се пренасяме в другия наш духовен свят, на другото полукълбо с което усещаме музиката и светлината ние някак си сме защитени от ума-его и дори да не осъзнаваме умствено развитие там, то винаги има развитие, развива ни се въображението, за което Айнщайн казва, че е по-важно от знанието. Знанието го трият, ъпгрейдват и т.н., обикновено ни го трият – забравяме. И ние можем да излезем от матрицата единствено чрез въображанието или дясното полукълбо, което ума не го разбира и осъзнава. Затова е хубаво всеки да развива талантите си, защото така развива дясното си полукълбо.

Мислите са от ума-его. Затова казват, че дявола чете мисли и за да си скрием мислите от дявола някак си – преселваме се в другото мозъчно полукълбо на изкуствата и въображението. С това не казва, че ума не е нужен, напротив. Ума и душата са като мъж и жена. Наблюдавала съм. Умът винаги търси най-доброто за душата и преценява, премисля. Затова е хубаво и да се вслушваме и изясняваме противоречията, когато ги има. Щото не случайно ги има между ума и душата. Но не може да разчитаме на ума докато той подтиска развитието на интуицията, като мъж, който подтиска развитието на жена си. Та докато интуицията и ума израснат до такава степен, че да се свържат в единство е нужно някак си без да разбираме с ума си всичко, да развиваме интуицията си също или Духа в нас.

Защото точно това е и Бог в нас и когато водителството на интуицията вземе превес над водителството над ума, тогава можем да кажем, че следваме Духа и Божията воля, волята на Създателя и тогава вратите започват да ни се отварят и живота да ни се нарежда и да срещаме сродните си души на това ниво. Дано се разбира правилно. Не знам как да го изкажа по-точно и ясно.

Наблюдам при себе си и другите, че точно неспазването на споразуменията ни връщат в света напаразита-съдията и жертават. Там са гордостта, страха и очакванията.  И точно спазването им ни връщат в света на Духа. Когато изговорим думи на неверие или се съгласим с нещо против душата ни, това ограбва енергията ни и обратно. Когато приемаме нещата лично също енергията ни се ограбва, ума взема превес, когато правим предположения за другите вместо да зададем въпроса си директно.

Та спазването на четирите споразумения ни връщат в Божията воля, в света на Духа, Мира и Любовта, връщат ни силата и енергията.

За код музика. Както и код Слово може да действа като проклетия или като благословение.

Огромна сила има в този код също и той е магия. Спомняме си за Орфей и музиката му, която омагьосвала. Който иска може да прочете повече – Митът за Орфей и Евредика. Забележете колко тази история напомня на библейската за Адам и Ева и също е спомената змията, която примамва жената и в тази история я убива, а в библейската змията казва на жената, че няма да умрат ако ядат от плода на дървото. Змията-ключа и ключа Сол за музиката.

ЗА ОРФЕЙ И ЕВРЕДИКА

„Светът може да бъде завладян с лира,но не и с меч.“-Орфей

Най-обширно описание за първи път за Орфей дава Гилдор като син на тракиец, който с пеенето си омайвал зверовете.

Спомням си, че Саул единствено музиката го успокоявала и усмирявала. Има един много хубав псалм

Псалм 68

4 Видя се шествието Ти, Боже, Шествието на моя Бог, на моя Цар, за в светилището.

25 Напред вървяха певците, Подир тях свирещите с инструменти Всред девици биещи тъпанчета

26 В събранията благославяйте Бога; Благославяйте Господа

Божието шествие и напред вървяха певците. Те са първи в Божието шествие-певците, след това свирещите с инструменти.

Фил Дриско, музикант споделя, как хвалението, музиката издига човека. Сравни го с полет на самолет. Казваше така – ако има една планина пред нас от проблеми и не можем да я преминем. То музиката ни издига като със самолет над тази планина, преселва ни, проправя ни пътя скоростно. Пътя към Божественото ни отваря. Поговорката – който пее, зло не мисли.

Тук не мога да не спомена за Хаторите, същества от четвърто измерение, които лекуват с музика. Ето тук може да прочетете повече  ЗА ХАТОРИТЕ

Ето и музиката им, Прекрасна  МУЗИКА ХАТОРИ

Та всеки може, да използва всеки код, който му дава енергия и го вдъхновява, за да се издигне над ума, над матрицата в света на Духа, където е мир, радост, любов. И колкото повече се отваряме и постоянстваме в да следваме Духа, толкова повече и живота ни се обръща.

Този сайт е уникален, където свързват музиката със Свещената геометрия и Времето/това е следващия код, който ще разглеждаме/. Това доказва също, че всеки код е във всеки. Това значи, че ако увладеем до съвършенство един код, знаем и сме увладяли всички останали, щото от там насетне всичко ще го знаем по аналогия.  Да не ви притеснява, че свързват тук нещата с 12, две по шест без почивния ден неделя в седмицата, две седмици/14/ което може да се разглежда и като 14 Нотите са седем – до, ре, ми, фа, сол, ла, си и до се повтаря. Има три основни както в Словото от които е всичко и ключа Сол. и петолинието.

СВЕЩАНА ГЕОМЕТРИЯ ЗА МУЗИКАТА

Преведох началото/на преводача/, за да добиете представа

Музиката използва законите на вибрациите, за да проявява фонетично това, което съществува в центъра на всичко. В нашата реалност възниква не-визуален хармоничен закон, който е универсален. Бележките и интервалите на музиката говорят директно в центровете на чакрите и ги карат да вибрират в хармония с вибрациите на струнни или вокални акорди, високоговорители, движещи се във въздуха, или звука на устните на някого, предизвикващ шум в металната тръба.

Музиката използва законите на физиката и математиката, за да изведе емоционален отговор в слушателя. Музиката на западния свят използва математическа система, основана на дванадесетте. Всички песни, които някога сте знаели и пеели в живота си, използват същите прости закони, основани на числото дванадесет. Щом разберете какви са простите закони, можете да правите музика. Това е точно като да се каже времето и времето за измерване. Щом го познавате, знаете го. Повечето хора нямат проблеми с измерването на времето, всъщност това е умение, което повечето от нас са усвоили от възрастта на, да речем, дванадесет.

Щракнете тук, за да играете на виртуалното пиано

Можете да мислите за музиката точно като времето. Часовникът е кръг, разделен равномерно на дванадесет часа. Октавата на музиката е разделена равномерно на дванадесет полутона. Ето защо, ако присвоите дванадесетте полутона на октава на музиката към дванадесетте номера на часовника и начертаете линия от всяко число на друго число, имате хармонифере. Часовникът измерва времето по часовниковата стрелка напред и обратно на часовниковата стрелка назад. Хармонизмът измерва музикалните интервали по посока на часовниковата стрелка нагоре по стъпка и обратно на 

часовниковата стрелка надолу по стъпка. Линиите на хармонизма измерват хармонията (и интервала) между двете бележки, към които се присъединява.

Математиката на хармонизма е невероятна. Става въпрос за симетрия и огледални двойки. Всяка линия в хармоничното поле измерва два интервала, в зависимост от това коя бележка е отгоре. Линията, която измерва незначителна трета (три полутона), също измерва по-голяма шеста (девет полутона). Огледалните двойки са ….

Да си пожелаем сега, както Учителите от Далечния Изток си пожелаваха – Нека Целия свят бъде Щастлив и Благословен!

04.10.2017- 6/шестицата е числото на края на нещо старо/ А всеки край е свързан с ново начало.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s